KONCERT ŽELJKA VASIĆA, 30 MARTA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA
26. March 2018.
ISKLJUČENJA STRUJE ZA 27.03 – ULICE U ZRENJANINU (ŠUMICA) I OKOLNIM MESTIMA
26. March 2018.

HOR “JOSIF MARINKOVIĆ” PONOVO PRVI

Republičko  takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije organizuje zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije i to je takmičenje najvišeg ranga u zemlji. Ove godine održava se od 17. Do 28. marta u Beogradu. Omladinski mešoviti hor muzičke škole Josif Marinković nastupio je u subotu 24.marta u kategoriji 2c – kamerni mešoviti horovi u Dečijem kulturnom centru, i osvojio  I1 nagradu sa 95,17 bodova.

“Veoma sam zadovoljna našim nastupom na takmičenju i osvojenom nagradom. Iza toga stoji veliki zajednički trud i rad pevača jer nije lako već u martu imati spreman celokupan program. Žiri, u sastavu: Nemanja Savić (BIH), Jelena Susnick (Slovenija) i Sašo Tatarčevski (Makedonija) ocenio je naš nastup najvišom nagradom i pozitivnim kritikama. Hor je u skladu sa propozicijama takmičenja izveo četiri kompozicije. Epohu renesanse predstavili smo kompozicijom Thomasa Tallisa “If Ye Love Me”, od domaćih autora izabrali smo da izvedemo Mokranjčevu II rukovet a po slobodnom izboru u program smo uvrstili kompozicije Ola Gjeilo “The Ground” i Jake Runestad “Nyon, Nyon”. Svaka kompozicija ja bila na svoj način izazovna za izvođenje kako stilski tako i vokalno tehnički. Posebne pohvale zaslužili su učenici Milan Slijepčević koji je bio klavirski saradnik hora u kompoziciji “The Ground” i Vladimir Jakšić kao solo bariton u II rukoveti. Takmičenje još uvek traje i učenici naše škole nastupaju u disciplinama solisti i dua i osvajaju vredne nagrade.

Ovo takmičenje je ujedno bila i prilika da sretnemo i čujemo ostale horove muzičkih škola i svima upućujemo čestitke na uspešnim nastupima i nagradama. Mi smo i ovom nagradom potvrdili uspešnu reputaciju koju se trudimo već godinama da održimo i vrlo smo motivisani da nastupimo na još nekim takmičenjima koja planiramo ove godine, i donesemo našoj školi i gradu još vrednih nagrada. Naši sugrađani imaće priliku da čuju naš program na predstojećim koncertima škole i na Festivalu “Slobodan Bursa攓 saopštila je Zorica Kozlovački, dirigent hora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *