0.6 C
Zrenjanin
Saturday, March 2, 2024
Naslovna Privreda Gradski čelnici u poseti fabrici ''Don don'' - bivšem Žitoproduktu Zrenjanin

Gradski čelnici u poseti fabrici ”Don don” – bivšem Žitoproduktu Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima – zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnicima Draganom Ćapinom i Simom Salapurom, obišao je danas proizvodne pogone kompanije “Don – Don” , koja posluje u zakupljenim pogonima “Žitoprodukta”.

Gradonačelnik je nakon obilaska rekao da je najvažnije to što 200 Zrenjaninaca trenutno radi u ovoj fabrici i snabdevaju preko 60 odsto tržišta u našem gradu.

– Veoma je interesantno videti i sam proces proizvodnje, od mesta gde se melje žito, do samog rezanja i pakovanja hleba u pogonu. Drago mi je, kako sam čuo, da postoji ambicija da se proširuje posao, obnavlja i osavremenjuje tehnološki proces, a siguran sam da će uspeti da sve administrativne prepreke, koje nosi sa sobom stečaj “Žitoprodukta” , prevaziđu, a u tome imaju i našu podršku – rekao je gradonačelnik Janjić.

Govoreći o iskustvu tokom prethodnih sedam godina, koliko posluju u našem gradu, direktor Aleš Mozetić je rekao novinarima da su od početka do danas od 10.000 jedinica došli do 50.000 i da imaju razvojne planove za naredni period. Kazao je i da je trenutno zaposleno oko dve stotine ljudi – 80 u pekari, 50 u silosu i mlinu i 60 u spoljnim distribucijskim i komercijalnim delatnostima.

– Bitno je istaći i poslovanje mlina i silosa u našem sistemu, gde danas meljemo gotovo dve stotine tona pšenice i otkupljujemo sedamdeset hiljada tona iz ovih krajeva. Zadovoljni smo i imamo ambicije za nastavak rada ovde. Mi smo nacionalni lanac pekara i iz ove pekare pokrivamo Kikindu, Zrenjanin i Novi Sad, a u samom gradu Zrenjaninu imamo i najveći udeo – kazao je on.

Kako je istakao postoji saradnja i sa primarnim proizvođačima pšenice i u prethodnom periodu ona je sve uspešnija.

– Nama je u strukturi meljave potrebna i bolja vrsta pšenice, ne samo prinosna i stočna i to stumulišemo plaćanjem boljih cena, tako da svake godine to ide na bolje i imamo sve kvalitetniju saradnju i nema potrebe da pšenicu dovozimo iz drugih krajeva. Zadovoljni smo i taj deo se lepo razvija- rekao je još Mozetić.

 

Kompanija “Don Don” je u prve četiri godine poslovala samo u pekari i mlinu, dok su u poslednje dve i u silosu, odnosno zakupljuju ceo pogon “Žitoprodukta”.

– To je nekako i logično, jer, tako je i cela fabrika bila postavljena, da je imala sve od prijema do prerade žitarica i finalizacije. Planovi su da se to i dalje razvija, mi iz jedne linije danas imamo četiri proizvodne linije i imamo ambiciju da to razvijamo i dalje. Glavni izazov je status cele kompanije, proces koji se vrši i stečajni postupak, jer, to na neki način onemogućava prave strateške investicije na ovoj lokaciji, a svi se nadamo da će to što pre biti razrešeno i da se na toj platformi investira na pravi način – istakao je Aleš Mozetić.

 

PRENOSIMO SA ZVANIĆNOG SAJTA GRADA www.zrenjanin.rs

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...