22.2 C
Zrenjanin
Sunday, June 16, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Gradski čelnici obišli radove na Narodnom pozorištu

Gradski čelnici obišli radove na Narodnom pozorištu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas, zajedno sa svojim saradnicima, Narodno pozorište “Toša Jovanović”, gde su u toku radovi na rekonstrukciji foajea i postavljanju hidroizolacije na delu spoljašnjeg zida objekta.

Direktor te ustanove Ivan Francuski podsetio je na to da vrednost projekta iznosi 17 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

– Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine, eventualno nekoliko dana posle Nove godine, sve se odvija po planu i mislim da će rok za završetak biti ispoštovan. Ovde je bilo mnogo neophodnih radova, od podnog grejanja, do instalacija i sanitarnih čvorova. Generalno će biti rekonstruisan ovaj foaje i biće to lep prostor kako i priliči zgradi – rekao je Francuski.

Gradonačelnik Janjić je zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja što su imali razumevanja i pomogli izdvojenim sredstvima renoviranje dela zgrade pozorišta.

– Nadam se u narednim godinama da ćemo uspeti da renoviramo i našu prelepu pozorišnu salu, nešto smo uspeli da uradimo prethgodnih godina, jer, ovo je sigurno jedan od najreprezentativnijih prostora u našem gradu, a očekujemo biće još lepši – rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da se za funkcionisanje institucija kulture u našem gradu izdvaja 8 odsto sredstava, a za funkcionisanje zrenjaninskog pozorišta budžetom za narednu godinu opredeljeno je 96 miliona dinara.

– Žao mi je ipak što se radovi odvijaju u vreme kada naši mališani očekuju predstave i da dočekuju Deda Mraza ovde u pozorištu, kao što su to činili prethodnih godina, ali sam siguran da ćemo narednih godina uživati u ovom, još lepšem prostoru – dodao je gradonačelnik Janjić.

odsećanja radi, na osnovu Konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije od 26. februara 2016. pod nazivom “Gradovi u fokusu”, i Gradu Zrenjaninu se pružila šansa da delimično reši probleme dotrajalih, urušenih i nefunkcionalnih delova svog zdanja. Cilj ovog konkursa je podsticaj lokalnog razvoja kroz podršku godišnjih programa kulturnih aktivnosti koja predstavljaju gradsko i nacionalno kulturološko blago, a zrenjaninsko pozorište svakako je jedno od njih.

 

Radovi su započeti 6. novembra 2017. godine, izvođač je firma MV “Razvoj”.

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
24.5 °
22.2 °
46 %
2kmh
77 %
Sun
21 °
Mon
25 °
Tue
23 °
Wed
27 °
Thu
29 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...