0.6 C
Zrenjanin
Wednesday, February 28, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Gradski čelnici obišli radove na Narodnom pozorištu

Gradski čelnici obišli radove na Narodnom pozorištu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas, zajedno sa svojim saradnicima, Narodno pozorište “Toša Jovanović”, gde su u toku radovi na rekonstrukciji foajea i postavljanju hidroizolacije na delu spoljašnjeg zida objekta.

Direktor te ustanove Ivan Francuski podsetio je na to da vrednost projekta iznosi 17 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

– Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine, eventualno nekoliko dana posle Nove godine, sve se odvija po planu i mislim da će rok za završetak biti ispoštovan. Ovde je bilo mnogo neophodnih radova, od podnog grejanja, do instalacija i sanitarnih čvorova. Generalno će biti rekonstruisan ovaj foaje i biće to lep prostor kako i priliči zgradi – rekao je Francuski.

Gradonačelnik Janjić je zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja što su imali razumevanja i pomogli izdvojenim sredstvima renoviranje dela zgrade pozorišta.

– Nadam se u narednim godinama da ćemo uspeti da renoviramo i našu prelepu pozorišnu salu, nešto smo uspeli da uradimo prethgodnih godina, jer, ovo je sigurno jedan od najreprezentativnijih prostora u našem gradu, a očekujemo biće još lepši – rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da se za funkcionisanje institucija kulture u našem gradu izdvaja 8 odsto sredstava, a za funkcionisanje zrenjaninskog pozorišta budžetom za narednu godinu opredeljeno je 96 miliona dinara.

– Žao mi je ipak što se radovi odvijaju u vreme kada naši mališani očekuju predstave i da dočekuju Deda Mraza ovde u pozorištu, kao što su to činili prethodnih godina, ali sam siguran da ćemo narednih godina uživati u ovom, još lepšem prostoru – dodao je gradonačelnik Janjić.

odsećanja radi, na osnovu Konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije od 26. februara 2016. pod nazivom “Gradovi u fokusu”, i Gradu Zrenjaninu se pružila šansa da delimično reši probleme dotrajalih, urušenih i nefunkcionalnih delova svog zdanja. Cilj ovog konkursa je podsticaj lokalnog razvoja kroz podršku godišnjih programa kulturnih aktivnosti koja predstavljaju gradsko i nacionalno kulturološko blago, a zrenjaninsko pozorište svakako je jedno od njih.

 

Radovi su započeti 6. novembra 2017. godine, izvođač je firma MV “Razvoj”.

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...