Zelena stranka-Dosta je bilo: Organizovali akciju čišćenja jezera
12. August 2019.
Koliko ljudi strada zbog šeme banka – privatni izvršitelj – povezani kupci – policija?
14. August 2019.

GRADONAČELNIK NA DODELI UGOVORA IZ OBLASTI OMLADINSKE POLITIKE

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u Beogradu prisustvovao svečanoj dodeli ugovora o realizaciji projekata iz oblasti omladinske politike a svečanost potpisivanja ugovora sa lokalnim samoupravama i udruženjima, na osnovu javnih konkursa Ministarstva omladine i sporta u 2019. godini, upriličena je u Palati Srbija u Beogradu, saopštio je grad Zrenjanin. Time je, ujedno, obeležen i Međunarodni dan mladih.

Ugovorom koji je dodeljen Gradu Zrenjaninu odobreno je finansiranje projekta „Obukom do zaposlenja“, koji će Grad realizovati sa Tehničkom školom u Zrenjaninu. On podrazumeva obuku 20 mladih sa područja Zrenjanina, za zanimanje zavarivača, koje je, inače, deficitarno. Ministarstvo je kao podršku obezbedilo 1,7 miliona, a projekat je vredan 2,12 miliona dinara, prenosi se na zvaničnom sajtu grada.

Kako je preneo sajt grada Zrenjanina, Gradonačelnik Jajnič je podsetio i da je u toku realizacija najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji – izgradnja fabrike pneumatika kineske kompanije „Linglong Tajr“, u vrednosti od čak milijardu dolara. 

– Samo ta investicija u potpunosti menja privrednu i infrastrukturnu sliku Zrenjanina i velikog dela Banata, a uz nju dolaze i druga ulaganja i novi poslodavci. Posebno ohrabruju podaci da je broj nezaposlenih lica u Zrenjaninu od 2012. godine smanjen za više od 6.000, a da je samo tokom prethodne dve godine, u novim i obnovljenim privrednim pogonima, posao našlo preko 4.500 Zrenjaninaca. Naš grad procentualno beleži najveći porast zaposlenosti u Republici Srbiji – naglasio je Janjić.

 

Izvor: zrenjanin.rs

FOTO: zrenjanin.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *