8.7 C
Zrenjanin
Friday, December 1, 2023
Naslovna ZR caffe Grad Zrenjanin: U Gimnazijskoj umesto rešetki - monoblokovi

Grad Zrenjanin: U Gimnazijskoj umesto rešetki – monoblokovi

Grad Zrenjanin saopštio je da su u ”Gimnazijskoj ulici, delu između Jevrejske i hotela “Vojvodina”, završeni radovi na sanaciji oštećenih rešetki slivnika u sredini kolovoza”

Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće “Mont”, a umesto dosadašnjih rešetki postavljeni su odgovarajući mono-blokovi, koji zadržavaju funkciju odvođenja atmosferskih padavina, uz duži vek trajanja, a na određenoj dužini imaju i mogućnost čišćenja, navedeno je u saopštenju iz Gradske uprave.

Radovi su u manjem delu ulice još uvek obezbeđeni žičanom ogradom.

Iz gradske kuće priznaju da se zabrana u Gimnazijskoj ulici ne poštuje.

Kako je navedeno u saopštenju: ”Gimnazijska ulica predstavlja deo pešačke zone, sa zabranom saobraćaja motornim vozilima, međutim, svedoci smo svakodnevnog kršenja te zabrane, što je i prouzrokovalo oštećenja podloge ulice koja je u potpunosti rekonstruisana 2014. godine. Iako pripadnici saobraćajne policije u čestim intervencijama sankcionišu prekršaje i ukazuju vozačima na zabranu, ona se i dalje ne poštuje i na taj problem potrebno je i dalje ukazivati.

Nije međutim jasnije na koga iz gradske kuće apeluju kada kažu da ”na taj problem potrebno je i dalje ukazivati.”. Da li gradski oci misle na građane, medije ili na same sebe tj. gradsku vlast? Ovo poslednje ne bi bilo logično, pošto je kasa sa gradskim novcem za ovakve i slične namene, upravo u gradskoj kući.

Iz gradske vlasti podsećaju i da , tokom rekonstrukcije urađena je kompletna nova podzemna infrastruktura ulice, kanalizaciona, vodovodna i toplovodna mreža, da bi potom u istoj nivelaciji bile postavljene behaton i kamene kocke i ulica poprimila izgled primeren centru grada i potrebama njegovih stanovnika.

Međutim javnost je ostala uskraćena za informaciju kolika je vrednost ovih najnovijih radova na saniranju rekonstruisane Gimnazijske ulice.

Podsećamo kompletna rekonstrukcija ove ulice pre 5. godina, koštala je građane Zrenjanina oko 45. miliona dinara. Zrenjaninci su uz podršku jednog dela medija i informativnih portala ukazivali i apelovali na gradsku vlast da ovaj problem reši tačno godinu dana.

Pogledajte i:

Zrenjaninci:Dok neko ne slomi nogu neće biti popravljeno – Zelena stranka takođe skreće pažnju na problem

 

 

Foto: zrenjanin.rs

Izvor: zrenjanin.rs

 

Pripremio: V:R

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...