0.6 C
Zrenjanin
Monday, February 26, 2024
Naslovna Hronika Grad Zrenjanin: Auto put, asfalt za gradska naselja i seoske sredine, potekla...

Grad Zrenjanin: Auto put, asfalt za gradska naselja i seoske sredine, potekla i voda iz prečistivača

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, na trasi kod Borče, početku radova na izgradnji auto-puta  Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, čija će ukupna dužina iznositi 105,4 kilometra, od čega će poslednjih 5,5 kilometara biti brza saobraćajnica.

Izgradnja obuhvata deonice od Beograda do Zrenjanina, dužine 67,66 kilometara, i od Zrenjanina do Novog Sada, dužine 37,74 kilometra, kao i izgradnju paralelnog nekomercijalnog puta, dužine oko 25 kilometara na potezu Novi Sad – Zrenjanin.
Izvođač radova je kineska kompanija „Šandong“, piše portal Gradske uprave Zrenjanin.

Nov asfalt u Ulici despota Stefana u Zrenjaninu, na proleće predstoji asfaltiranje i ulica Dr Laze Kostića i 4. jula

Povoljni vremenski uslovi za ovo doba godine zadržali su putare na gradilištima i u decembru, pa su tako u proteklih nedelju dana obavljeni radovi na kompletnoj rehabilitaciji Ulice despota Stefana u Zrenjaninu, u delu naselja “4. jul”. Nakon pripremnih radova, juče je završeno asfaltiranje, tako da je ulica dobila novu podlogu celom dužinom od oko 400 metara i u punoj širini od 6,5 do 7 metara, piše u saopštenju gradske uprave. Radove su izveli radnici preduzeća “Vojvodinaput – Bačkaput” iz Novog Sada, angažovani  na osnovu Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina. Kada je u pitanju ovaj deo Zrenjanina, za proleće naredne godine predviđeni su radovi na rehabilitaciji još dve frekventne ulice – Dr Laze Kostića i 4. jula.

Asfaltiranje novog državnog puta Orlovat – Botoš

Obimne radove na trasi dužine 5,35 kilometara i širini puta od 6 metara, izvodi JP “Putevi Srbije” – preduzeće “Štrabag”, i u pitanju je, praktično, izgradnja novog državnog puta umesto dosadašnjeg atarskog. Asfaltiranje deonice počelo je juče, a ceo projekat označen je kao hitna rehabilitacija atarskog puta, uz ukupnu vrednost radova od 496.7 miliona dinara sa PDV-om.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa zamenikom Sašom Santovcem, obišao je radove na asfaltiranju saobraćajnice između Botoša i Orlovata, koja se gradi kao alternativni pravac za meštane sva tri naselja u neposrednoj blizini zatvorenog mosta na Tamišu – Tomaševca, Orlovata i Botoša.

 

Izvor: Grad Zrenjanin, www.zrenjanin,.rs, foto skrinšot zrenjanin.rs

U Zrenjaninu puštena voda iz postrojenja za prečišćavanje, ali zabranjena za piće

8. decembar

Kompanija “Pannonian Water” je danas u Zrenjaninu, na osnovu ugovora o prečišćavanju vode za piće, počela probno snabdevanje grada vodom iz postrojenja za prečišćavanje.

Gradsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku „vode bez boje, ukusa i mirisa“, ali je zabrana upotrebe vode za piće i dalje na snazi.

Narednih dana će biti provereni postrojenja i proizvodnja, te je moguće da dođe do „oscilacija vidljivih elemenata vode“, uz mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja „Vodovoda i kanalizacije“, sopštilo je to preduzeće.

U Zrenjaninu je od 2004. godine zabranjena upotreba vode iz vodovoda za piće, a niz pokušaja da se reši problem je bio bezuspešan.

Pre nekoliko godina italijanska poslovna grupa Zilio izgradila je postrojenje za prečišćavanje vode, a kasnije je u nekoliko navrata isporučivana voda za koju se tvrdilo da zadovoljava standarde i da se čeka rešenje sanitarne inspekcije kojom se ukida zabrana upotrebe vode za piće iz 2004. godine.

Izvor: novaS.rs

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...