22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, June 19, 2024
Naslovna Politika i društvo Glasanje pa raspuštanje odbora Srpske napredne stranke po Srbijii: Zrenjanin na spisku

Glasanje pa raspuštanje odbora Srpske napredne stranke po Srbijii: Zrenjanin na spisku

Prema pisanju lista Danas, vrh SNS će uskoro fomirati povereništva stranke u većini gradova i opština, o čemu se već izvesno vreme priča među naprednjacima, a nakon što se rasformiraju postojeći odbori.

Cilj te strukturne promene pravdaju kadrovskim „osveženjem“ i poboljšanjem rada stranke uoči predstojećih izbora.

Da li iko sme da se suprotstavi Vučiću?

Prema rečima politikologa Bobana Stefanovića izjašnjavanje je  namenjeno tome da se vidi da li neko sme da bude podrška Stefanoviću, a i da se njemu pošalje poruka i naravno da pokuša da se smeni sa mesta predsednika gradskog odbora u Beogradu pre izbora.

Trenutno se u Srbiji sprovodi izjašnjavanje gradskih i opštinskih odbora o poverenju Nebojši Stefanoviću. “Vidimo da glasanje po odborima služi između ostalog i zbog toga, da se javno vidi da li neko sme da stane na njegovu stranu. Pa onda dobijemo i da odbor u Rakovici, koji od osnivanja vodi jedan od Stefanovićevih najblizih saradnika Miličković, potpredsednik gradskog odbora i drzavni sekretar u MUP-u dok je Stefanović bio ministar, među prvima izlazi i jednoglasno preporuči smenu Stefanovića”, objašnjava politikolog Boban Stojanović za list Danas.

Po nezvaničnim informacijama iako bi Zrenjaninski odbor trebalo da izglasa nepoverenje stranačkim funkcionerima koji su u nemilosti, to ih neće amnestirati od raspuštanja.

Zrenjanin..

Zrenjaninski odbor, iako na svom čelu ima prekaljenog političara kakav je Goran Knežević, nije zabeležio ni prosečne rezultate na predsedničkim izborima 2017 i parlamentarnim 2020. godine. Na prvim navedenim SNS Zrenjanin nije uspeo da pređe magičnih 50%+1 za predsednika Vučića, što je ispod proseka na republičkom nuivou, a bojkot je na teritoriji Zrenjanina uspeo samim time što je na izbore izašlo jedva preko 43% Zrenjaninaca.

Takođe izbrojano je preko 5% nevažećih listića, čime procenat  Zrenjanincaca koji su se izjasnili pada na 37%, što takođe nedvosmileno potvrđuje da kadrovska politika SNSa i koalicionih partnera, kao i skandali koji su se ređali kao na pokretnoj traci za vreme gradonačelnikovanja Čedomira Janjića i njegovih saradnika, daju rezultate. Doduše negativne i po SNS i po sve građane Zrenjanina.

Podrška SNS-u, a prevashodno gradskim vlastima u Zrenjaninu rapidno opada svakoga dana, javnost je zgrožena neradom i bahaćenjem, što je potvrdio i sam predsednik Vučić.

Santovac u prvom planu?

Povereništva će, kako saznaje Danas, imati od jednog do tri člana a činiće ih čelnici i funkcioneri lokalnih samouprava, koje predvodi koalicija oko SNS.

 

Izvor dela teksta : list Danas

 

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...