ANTIFAŠIZAM U VOJVODINI
10. May 2018.
PRI KRAJU RADOVI NA ARADAČKOJ RASKRSNICI
11. May 2018.

EVROPA NA TRGU SLOBODE U ZRENJANINU

Inicijativa za pokretanje projekta “Evropsko selo” potekla je iz osnovne škole “Mladost” iz Tomaševca i direktora te škole, Slobodana Rakića.  Cilj projekta je promovisanje različitosti naroda i država na kojima je sagrađena moderna Evropa. Organizovanju manifestacije doprinela je i činjenica da 75 odsto mladih ljudi nikada nije imalo priliku da putuje u zemlje članice Evropske unije.

Sedmu godinu za redom, sada već tradicionalno, učenici zrenjaninskih osnovnih škola, na štandovima na Trgu Slobode, predstavili su države članice EU. Običaji, nošnje, gastronomija, muzika… samo su delić atmosfere koji su svi posetioci poneli sa sobom.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što sve učesnike manifestacije konačno može da pozdravi na obnovljenom Trgu slobode, jer prethodnih godina vremenski uslovi to nisu dozvoljavali.

 

I ove godine manifestaciju su posetili predstavnici ambasada članica Evropske unije, Delegacije EU u Srbiji, Ministarstva za evropske integracije Vlade Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fonda za evropske poslove AP Vojvodine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *