26.9 C
Zrenjanin
Sunday, October 1, 2023
Naslovna Politika i društvo Dve izbegličke porodice iz Perleza i Tomaševca dobile montažne kuće

Dve izbegličke porodice iz Perleza i Tomaševca dobile montažne kuće

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće juče su potpisani ugovori sa dve izbegličke porodice kojima su pripale dve montažne kuće, zahvaljujući Regionalnom programu za stambeno zbrinjavanje koji se sprovodi na teritoriji republika Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Porodice Bojana Cvijanovića i Tijane Pogačar dobile su kuće u Perlezu, odnosno Tomaševcu, a svečanosti su prisustvovali predstavnici Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru iz Beograda, Povereništva za izbegla i raseljena lica grada Zrenjanina i lokalne samouprave.

Govoreći o programu stambenog zbrinjavanja, Jelena Tomić, menadžerka za odnose s javnošću rekla je da program pruža pomoć kroz četiri komponente – dodelu građevinskog materijala, kupovinu i izgradnju stanova, kupovinu seoskih domaćinstva i izgradnju montažnih kuća.
“Danas će u Zrenjaninu dve korisničke porodice dobiti montažne kuće u okviru drugog potprojekta, u kom je ukupno raspoloživo 120 kuća. Cilj stambenog zbrinjavanja jeste trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglica sa prostora bivše Jugoslavije, prognanih u periodu od 1991. do 1995. godine“, objasnila je ona.
Program sprovodi Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd, Komesarijat za izbegla i raseljena lica, uz podršku i donaciju Banke za razvoj Saveta Evrope i brojnih donatora, od kojih je jedan od najvećih Evropska unija.
Bojan Cvijanović koji je prebegao tokom ratnih sukoba iz Hrvatske u Beograd, zasnovao je porodicu kasnije u Perlezu, a sada se sa suprugom Tanjom i četvoro dece useljava u novi dom od 70 kvadratnih metara.
“Prezadovoljan sam ovim konkursom koji smo dugo očekivali, jer sam ja podstanar od 1991.godine do danas, boravio sam u Beogradu i Pančevu, a sada ću nastaviti život u porodičnoj kući u Perlezu”, ističe Cvijanović.
PREUZETO SA: www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...