Temperature ispod nule
7. January 2019.
Za “Srpsku” Novu godinu Van Gog, Cakana i grupa “Šara”
8. January 2019.

DVA MILIONA ZA REKONSTRUKCIJU KARAĐORĐEVOG PARKA

Na godišnjoj konferenciji za štampu gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, rekao je da će tokom sledeće godine biti uloženo oko dva miliona evra za rekonstrukciju Karađorđevog parka.

Prema njegovim rečima ove godine počeće se sa renoviranjem stadiona u Karađorđevom parku i izgradnjom atletske staze. Planirano je i postavljanje refelektora.

Zrenjanin je protekle godine dosta sredstava uložio u sport i infrastrukturu, a brojni klubovi imali su uslove za takmičenja i aktivnosti.

Grad na Begeju js bio domaćini završnice kupa Srbije u vaterpolu, međunarodnog bokserskog turnira „Petrovgrad kup“ u Kristalnoj dvorani, a ranije su ovde igrale rukometna i futsal reprezentacija. Organizovano je i Evropsko prvenstvo inkluzivne odbojke, Balkanski šampionat u brzom hodanju, Gran pri u plivanju i mnoga nacionalna prvenstva, od bič – voleja u odbojci, do juniorskog šampionata u plivanju i moto trka…

– U narednoj godini imaćemo veliki broj sportskih aktivnosti od međunarodnog značaja, a u fokusu je Evropsko prvenstvo u košarci za žene. Bićemo domaćini grupe u kojoj igra naša reprezentacija. Pripreme za veliko takmičenje su počele i ovih dana kreće promena parketa u Kristalnoj dvorani. Zrenjanin je uvek bio odličan organizator i sjajan domaćin i uvek je goste primao otvorenog srca. Poznati smo kao grad sporta, ovde je poniklo mnogo nekadašnjih i sadašnjih osvajača najvećih svetskih trofeja. Ponosni smo na njih i njihove rezultate – rekao je gradonačelnik.

M.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *