26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, October 4, 2023
Naslovna Kultura i obrazovanje Duo “BraVe samba” – muzička Latino Američka avantura

Duo “BraVe samba” – muzička Latino Američka avantura

Kišno i prohladno veče u našem gradu nije osujetilo publiku, koja je do poslednjeg mesta ispunila Baroknu salu gradske kuće, da sinoć uživa u izuzetno nadahnutoj i programski interesantnoj interpretaciji dua “BraVe samba”.

Duo čine dva zrenjaninska umetnika Vesna Vučurević – flauta i Branko Barnić gitara koji su započeli saradnju 2017. godine.

Vesna je posle završene srednje muzičke škole u Zrenjaninu, školovanje nastavila na Muzičkoj akademiji u Cetinju a 2006. godine stekla akademski naziv magistra umetnosti na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Branko je posle završenog obrazovanja u Zrenjaninu, diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i nastavio svoje usavršavanje u SAD gde je završio master studije na Minesota Univerzitetu u Mineapolisu.

Oba umetnika imaju bogatu koncertnu i pedagošku karijeru.

Sa izuzetno senzibilno i muzikalno izvedenim programom ansambl je dočarao publici zavodljivo igračke latino američke ritmove kroz kompozicije Cesa Macada “Popularne melodije Brazila”, “Istoriju Tanga” plesa koji budi nostalgiju i tugu za izgubljenom ljubavi, od Astora Piacole i prošetao publiku kroz magične muzičke opise predgrađa Buenos Airesa iz svite Maksima Djega Pujola. Zadovoljna publika je njihovo inspirativno izvođenje nagradila velikim aplauzom a izvođači su koncert završili sa dva “bisa” izvodeći popularnu bosa-nova melodiju “Devojka iz Ipaneme” i  upečatljiv Pijacolin “Libertango”.

Ovo izuzetno veče bio je premijerni nastup ovog jedinstvenog dua u organizaciji Kulturnog centra zrenjanina, a po njihovom rečima i daljim planovima imaćemo još prilike da uživamo u nesvakidašnjem spoju ova dva instrumenta i njihovom izuzetnom nastupu.

M.Milošević

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

SNS Zrenjanin donacijama članova i simpatizera obnavlja sportski teren i dečije igralište

Aktivisti Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin, Mesnog odbora Gradnulica protekle nedelje su realizovali akciju u okviru koje su u dodatno uredili sportski teren...

Zrenjaninska opozicija nastavlja svoju ofanzivu

Nedeljama unazad opozicione stranke i udruženja građana u Zrenjaninu pojačale su svoje aktivnosti zajedničkim nastupom,a nakon održavanja dvadeset protesta ''Protiv nasilja'' u gradu na...

JKP Vodovod i kanalizacija: POSLEDNjE OVOGODIŠNjE REDOVNO OČITAVANjE VODOMERA

Saopštenje JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin prenosimo u celosti. Poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika u Zrenjaninu će trajati do kraja oktobra, nakon čega će početi...

Judita Popović jedna od nagrađenih za građanski aktivizam organizacije CRTA

Povodom Međunarodnog dana demokratije, Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam “Hrabri glas” za 2023. godinu. Crta od 2018. godine dodeljuje priznanje “Hrabri glas” pojedincima i grupama koje se ističu...