22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, July 17, 2024
Naslovna Politika i društvo DS ZR - Nastavak sage

DS ZR – Nastavak sage

Nastavak sage

Stanovnici pojedinih naseljenih mesta primorani su da se svakoga dana suočavaju sa problemima zbog čijeg rešavanja vlast i postoji – problema sa kojima bi se relativno lako izašlo na kraj samo da postoji malo volje na Trgu slobode 10. I grad i Apoteka odlučuju se da konstantno maltretiraju građane, da obećavaju i ne ispunjavaju i da drže u stalnom strahu upravo one kojima bi trebalo da služe. One iz čijih džepova dobijaju plate.
Već skoro dve godine traje saga sa zatvaranjem apoteka u naseljenim mestima. Sav trud koji je Demokratska stranka sa partnerima uložila u otvaranje novih organizacionih jedinica, Srpska napredna stranka je vrlo brzo obezvredila i tako građane naseljenih mesta učinila građanima drugog reda.

Odbornica Alisa Kockar reagovala je na još jedan niz najava zatvaranja apoteka: “Nečuveno je da morate da putujete kako biste nabavili osnovne potrepštine i da vas sam put može koštati više od lekova, a o nepotrebno utrošenom vremenu da i ne govorimo. U novembru nas je direktor Miljuš uveravao kako neće doći do zatvaranja apoteka i kako će za najviše dve nedelje sva mesta biti snabdevena, ali se to vrlo brzo pokazalo kao samo još jedna u nizu neistina.”

Vlast tvrdi da su apoteke nerentabilne i da je zato neophodno da se zatvore. Mi se ne slažemo sa tim – mi kažemo da je organizacija posla loša, da sigurno postoji način da se boljim upravljanjem nerentabilnost makar umanji i da je suština davanja iz budžeta upravo ulaganje u one oblasti koje nisu same po sebi (dovoljno) ekonomski isplative, a koje su neophodne.
Deo problema leži u tome što apoteke nisu dovoljno snabdevene, a samim tim ni građani ne kupuju u njima. Primera radi, apoteke u Belom Blatu i Lukićevu zajedno imaju jednu zaposlenu osobu koja dva dana radi u jednom, a tri dana u drugom mestu. To bi trebalo da bude solidno rešenje. Ipak, ono to nije jer stanovnici ovih mesta lekove najčešće kupuju u gradu zato što njihova apoteka nema ono što im je potrebno.

U prilog tome da je problem u javnoj ustanovi, a ne u samoj potražnji za lekovima, govori i činjenica da neka od mesta gde su apoteke zatvorene ili pred zatvaranjem imaju rentabilne privatne apoteke, a Melenci su svakako dobar primer za to.
“Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu insistira na tome da se u najkraćem mogućem roku zaista snabdeju sva mesta, počevši od Lukinog sela koje je verovatno u najlošijoj poziciji, i to svim neophodnim medikamentima kako njihovi građani ne bi morali da putuju po lekove”, zaključila je Alisa Kockar i najavila kako će demokrate ponovo pokrenuti ovo pitanje na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada ako za tim bude bilo potrebe.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...