26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, October 4, 2023
Naslovna Politika i društvo DS ZR - Nastavak sage

DS ZR – Nastavak sage

Nastavak sage

Stanovnici pojedinih naseljenih mesta primorani su da se svakoga dana suočavaju sa problemima zbog čijeg rešavanja vlast i postoji – problema sa kojima bi se relativno lako izašlo na kraj samo da postoji malo volje na Trgu slobode 10. I grad i Apoteka odlučuju se da konstantno maltretiraju građane, da obećavaju i ne ispunjavaju i da drže u stalnom strahu upravo one kojima bi trebalo da služe. One iz čijih džepova dobijaju plate.
Već skoro dve godine traje saga sa zatvaranjem apoteka u naseljenim mestima. Sav trud koji je Demokratska stranka sa partnerima uložila u otvaranje novih organizacionih jedinica, Srpska napredna stranka je vrlo brzo obezvredila i tako građane naseljenih mesta učinila građanima drugog reda.

Odbornica Alisa Kockar reagovala je na još jedan niz najava zatvaranja apoteka: “Nečuveno je da morate da putujete kako biste nabavili osnovne potrepštine i da vas sam put može koštati više od lekova, a o nepotrebno utrošenom vremenu da i ne govorimo. U novembru nas je direktor Miljuš uveravao kako neće doći do zatvaranja apoteka i kako će za najviše dve nedelje sva mesta biti snabdevena, ali se to vrlo brzo pokazalo kao samo još jedna u nizu neistina.”

Vlast tvrdi da su apoteke nerentabilne i da je zato neophodno da se zatvore. Mi se ne slažemo sa tim – mi kažemo da je organizacija posla loša, da sigurno postoji način da se boljim upravljanjem nerentabilnost makar umanji i da je suština davanja iz budžeta upravo ulaganje u one oblasti koje nisu same po sebi (dovoljno) ekonomski isplative, a koje su neophodne.
Deo problema leži u tome što apoteke nisu dovoljno snabdevene, a samim tim ni građani ne kupuju u njima. Primera radi, apoteke u Belom Blatu i Lukićevu zajedno imaju jednu zaposlenu osobu koja dva dana radi u jednom, a tri dana u drugom mestu. To bi trebalo da bude solidno rešenje. Ipak, ono to nije jer stanovnici ovih mesta lekove najčešće kupuju u gradu zato što njihova apoteka nema ono što im je potrebno.

U prilog tome da je problem u javnoj ustanovi, a ne u samoj potražnji za lekovima, govori i činjenica da neka od mesta gde su apoteke zatvorene ili pred zatvaranjem imaju rentabilne privatne apoteke, a Melenci su svakako dobar primer za to.
“Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu insistira na tome da se u najkraćem mogućem roku zaista snabdeju sva mesta, počevši od Lukinog sela koje je verovatno u najlošijoj poziciji, i to svim neophodnim medikamentima kako njihovi građani ne bi morali da putuju po lekove”, zaključila je Alisa Kockar i najavila kako će demokrate ponovo pokrenuti ovo pitanje na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada ako za tim bude bilo potrebe.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

SNS Zrenjanin donacijama članova i simpatizera obnavlja sportski teren i dečije igralište

Aktivisti Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin, Mesnog odbora Gradnulica protekle nedelje su realizovali akciju u okviru koje su u dodatno uredili sportski teren...

Zrenjaninska opozicija nastavlja svoju ofanzivu

Nedeljama unazad opozicione stranke i udruženja građana u Zrenjaninu pojačale su svoje aktivnosti zajedničkim nastupom,a nakon održavanja dvadeset protesta ''Protiv nasilja'' u gradu na...

JKP Vodovod i kanalizacija: POSLEDNjE OVOGODIŠNjE REDOVNO OČITAVANjE VODOMERA

Saopštenje JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin prenosimo u celosti. Poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika u Zrenjaninu će trajati do kraja oktobra, nakon čega će početi...

Judita Popović jedna od nagrađenih za građanski aktivizam organizacije CRTA

Povodom Međunarodnog dana demokratije, Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam “Hrabri glas” za 2023. godinu. Crta od 2018. godine dodeljuje priznanje “Hrabri glas” pojedincima i grupama koje se ističu...