26.9 C
Zrenjanin
Tuesday, September 26, 2023
Naslovna Politika i društvo DS- Stanje u Zrenjaninskoj politici nikad gore

DS- Stanje u Zrenjaninskoj politici nikad gore

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu, Miroslav Simanić, kaže da ne pamti da je u skorijem periodu bilo toliko teško baviti se politikom kao što je u danas.

“Osnovni razlog za to su mediji,koji imaju katastrofalan odnos prema opozicionim strankama u Zrenjaninu.U 2017 godini Demokratska stranka nije održala ni jednu konferenciju za medije,ne zato što nismo želeli da se izjašnjavamo o problemima na teritoriji grada Zrenjanina,kojih je zaista mnogo,nego zbog uskraćene mogućnosti da se bilo koji član Demokratske stranke nađe negde u nekom studiju.”

Simanić kaže da je to potpuni paradoks vremena u kojem živimo. S jedne strane je tehnika protoka informacija toliko usavršena,da je dovoljan samo mobilni telefon da bismo stigli i na drugu stranu sveta. S druge stane, tvrdi on, nepostoji mogućnost oglašavanja o pitanjima grada ako su pogledi na problematiku ili život drugačiji.

“Od 2012.godine,kada je Demokratska stranka smenjena sa vlasti,svedoci smo konstantnog narušavanja demokratskih vrednosti,kako u gradu Zrenjaninu tako i Srbiji uopšte,a to se opet može sagledati kroz medijsku sliku,u kome medijski prostor niti se širi,što bi bilo potpuno normalno,niti stagnira,nego se u potpunosti suzio na  najmanju moguću meru.Na taj način stiče se utisak da nepostoji politički život u gradu,a vrlo dobro znamo da je politika pokretačka snaga svakog društva,jer samo iz dinamičnog i jakog političkog života,mogu se stvoriti kvalitetniji uslovi za život.Građani,koji nisu direktni politički akteri,isto tako moraju da znaju,da mediji nisu problem kojim treba da se bave samo stranke,nego i oni svojim aktivnim pristupom treba da utiču da se situacija u svim segmentima života polako popravlja.Da su se mediji kojim slučajem više i ozbiljnije bavili pitanjem „Fabrike vode“,građani Zrenjanina bi odavno imali zdravu pijaću vodu,ili bi poljoprivrednim proizvođačima bila data mogućnost da blagovremeno reaguju na davanje državne zemlje u zakup”- rekao je Simanić.

Simanić kaže da je u toku konkurs za sufinansiranje programskih aktivnosti u sportu za 2018.godinu. i da je Demokratska stranka u svom programu predložila čitav niz mera za poboljšanje uslova za bavljenje sportom. Akcenat je stavljen na razvoj bazičnih sportova ( atletika,sportska gimnastika i plivanje ) i školskog sporta.

“Na ovim temeljima treba graditi budućnost sporta u Zrenjaninu iz prostog razloga što oni predstavljaju najzdraviji segment spotra.Svako dete,posebno uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole,treba da prođe kroz sistem školskog sporta i da savlada osnove Atletike,Plivanja i Gimnastike.Na taj način stvara se veoma dobra baza za uključivanje dece u sve ostale granske sportove za koje u kasnijem razvoju i periodu odrastanja,budu pokazivali intresovanja.Iskreno se nadam da se u 2018 godini neće dogoditi slučaj da Plivački klub „Proleter“ dobije 250.000 dinara,a Konjički klub „Quarter“500.000.”- rekao je Simanić.

 

 

 

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...