0.6 C
Zrenjanin
Wednesday, February 28, 2024
Naslovna Politika i društvo Donacije zrenjaninskom Domu zdravlja "dr Boško Vrebalov"

Donacije zrenjaninskom Domu zdravlja “dr Boško Vrebalov”

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i tom prilikom uručio ključeve dva vozila koje je Grad obezbedio za potrebe te ustanove i ujedno prisustvovao primopredaji centralnog sterilizatora, dar “Dunav osiguranja” toj zdravstvenoj ustanovi.

Zajedno sa gradonačelnikom, u poseti su bili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Gradonačelnik Janjić je istakao je da je iz gradskog budžeta tokom ove godine izdvojeno dosta sredstava u renoviranje zdravstvenih ambulanti u naseljenim mestima, koje će i obići u narednom periodu.

– Dečiji dispanzer bio je u veoma lošem stanju, uspeli smo da obezbedimo donatora koji je zamenio deo dotrajale prozore, a vrednost te donacije je oko 14.000 evra. Veoma mi je drago što u našem gradu rade društveno odgovorne kompanije koje imaju osećaj za sredinu u kojoj posluju i ja se danas zahvaljujem kompaniji “Dunav osiguranje” jer su pomogli našem Domu zdravlja. Nadam se da će i ostali slediti ovako dobar primer. Kao što sam to i ranije rekao, očekujem od svih menadžera naših javnih preduzeća i ustanova, između ostalog i Doma zdravlja, da se na različite načine snalaze, jer nije samo gradski budžet izvor primanja, a ovo je svakako dobar primer kako može dobro da se radi – rekao je gradonačelnik Janjić.

Direktor Miodrag Subić zahvalio se Gradu Zrenjaninu i kompaniji “Dunav osiguranje” koja je omogućila nabavku sterilizatora – parnog autoklava namenjenog Službi dečije stomatologije i Službi pedijatrije za sterilizaciju instrumenata.

– Ova dva automobila će biti uručena Kućnom lečenju i Patronažnoj službi i građani će ih videti kako krstare gradom. Zaista se zahvaljujem gradonačelniku koji je obezbedio donatora pa smo uspeli da zamenimo stare dotrajale prozore i svetlarnik na objektu dispanzera – rekao je Subić i dodao da Dom zdravlja ima decenisjki dobru sradnju sa kompanijom “Dunav osiguranje”, a da je ta kompanija u poslednje tri godine uložila u Dom zdravlja preko dva miliona dinara.

– I ovaj poklon zaista je koristan. Imali smo sličan, stariji, a novi sterilizator će nam dobro doći jer će biti korišten za potrebe najmlađih pacijenata – kazao je Subić.

Stanko Kasap, šef Službe za prodaju osiguranja u filijali Zrenjanin rekao je da “Dunav”, kao društveno odgovorna kompanija, od prihoda koji ostvaruje, značajan deo izdvaja u ovakve i slične donacije.

– Smatram da je ovo najbolji način za pomoć i da će svi građani Zrenjanina imati koristi od poklona, nadam se da će naša uspešna saradnja biti nastavljena i da ćemo biti u situaciji da pomognemo i drugim ustanovama – rekao je Kasap.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...