26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna Politika i društvo Donacije zrenjaninskom Domu zdravlja "dr Boško Vrebalov"

Donacije zrenjaninskom Domu zdravlja “dr Boško Vrebalov”

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i tom prilikom uručio ključeve dva vozila koje je Grad obezbedio za potrebe te ustanove i ujedno prisustvovao primopredaji centralnog sterilizatora, dar “Dunav osiguranja” toj zdravstvenoj ustanovi.

Zajedno sa gradonačelnikom, u poseti su bili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Gradonačelnik Janjić je istakao je da je iz gradskog budžeta tokom ove godine izdvojeno dosta sredstava u renoviranje zdravstvenih ambulanti u naseljenim mestima, koje će i obići u narednom periodu.

– Dečiji dispanzer bio je u veoma lošem stanju, uspeli smo da obezbedimo donatora koji je zamenio deo dotrajale prozore, a vrednost te donacije je oko 14.000 evra. Veoma mi je drago što u našem gradu rade društveno odgovorne kompanije koje imaju osećaj za sredinu u kojoj posluju i ja se danas zahvaljujem kompaniji “Dunav osiguranje” jer su pomogli našem Domu zdravlja. Nadam se da će i ostali slediti ovako dobar primer. Kao što sam to i ranije rekao, očekujem od svih menadžera naših javnih preduzeća i ustanova, između ostalog i Doma zdravlja, da se na različite načine snalaze, jer nije samo gradski budžet izvor primanja, a ovo je svakako dobar primer kako može dobro da se radi – rekao je gradonačelnik Janjić.

Direktor Miodrag Subić zahvalio se Gradu Zrenjaninu i kompaniji “Dunav osiguranje” koja je omogućila nabavku sterilizatora – parnog autoklava namenjenog Službi dečije stomatologije i Službi pedijatrije za sterilizaciju instrumenata.

– Ova dva automobila će biti uručena Kućnom lečenju i Patronažnoj službi i građani će ih videti kako krstare gradom. Zaista se zahvaljujem gradonačelniku koji je obezbedio donatora pa smo uspeli da zamenimo stare dotrajale prozore i svetlarnik na objektu dispanzera – rekao je Subić i dodao da Dom zdravlja ima decenisjki dobru sradnju sa kompanijom “Dunav osiguranje”, a da je ta kompanija u poslednje tri godine uložila u Dom zdravlja preko dva miliona dinara.

– I ovaj poklon zaista je koristan. Imali smo sličan, stariji, a novi sterilizator će nam dobro doći jer će biti korišten za potrebe najmlađih pacijenata – kazao je Subić.

Stanko Kasap, šef Službe za prodaju osiguranja u filijali Zrenjanin rekao je da “Dunav”, kao društveno odgovorna kompanija, od prihoda koji ostvaruje, značajan deo izdvaja u ovakve i slične donacije.

– Smatram da je ovo najbolji način za pomoć i da će svi građani Zrenjanina imati koristi od poklona, nadam se da će naša uspešna saradnja biti nastavljena i da ćemo biti u situaciji da pomognemo i drugim ustanovama – rekao je Kasap.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...