8.7 C
Zrenjanin
Tuesday, December 5, 2023
Naslovna ZR caffe Do početka školske godine očekuje se sanacija problema u OŠ"2. oktobar"

Do početka školske godine očekuje se sanacija problema u OŠ”2. oktobar”

 

Na poziv rukovodilaca Osnovne škole “2. oktobar”, gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima – pomoćnikom Duškom Radišićem i načelnikom Odeljenja za privredu Goranom Kravarušićem, posetio je danas tu školu i upoznao se s nedostacima uočenim na školskoj zgradi. Tom prilikom bilo je reči i o mogućnostima za njihovo saniranje do početka nove školske godine.
Direktorka škole Sanja Gerbeš podsetila je da je školska zgrada izgrađena 1960. godine, glavna zgrada pokrivena je ravnim krovom koji je vremenom oštećen i usled čega su se pojavile vlažne površine na plafonu i zidovima. Takođe, došlo je i do oštećenja električne instalacije.
Radi bezbednosti dece i zaposlenih zatvoren je ovaj deo objekta, a kako je navela, problem postoji više od godinu dana.
– Inspekcija je zabranu korišćenja izdala pre oko godinu dana, trenutno su zatvoreni kabineti za fiziku i hemiju, što otežava praktičnu nastavu. Mi smo odmah nakon rešenja inspekcije obavestili lokalnu samoupravu koja je krenula u rešavanje problema – rekla je ona.
Kako je istakla, veliki problem jeste i uređenje dvorište škole, što će biti sledeći zadatak koji će se rešavati.
Direktorka Gerbeš ukazala je na odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i posebno se zahvalila gradonačelniku Čedomiru Janjiću na današnjoj poseti i posvećenosti na rešavanju problema.
Gradonačelnik Janjić je nakon razgovora sa direktorkom u izjavi novinarima rekao da je urađen projekat za sanaciju i u toku je traženje saglasnosti vlasnika – Republike Srbije.
– Problem će sigurno biti rešen, jer, rebalansom budžeta usvojenim na poslednjoj sednici Skupštine grada izdvojen je novac, konkretno, pet miliona dinara. Tim novcem biće sanirana ploča i elektroinstalacija i biće izgrađen krov na objektu – kazao je on.
– Vrlo brzo očekujem da ćemo imati sve uslove za nesmetano održavanje nastave i u ovom delu zgrade – dodao je gradonačelnik Janjić.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...