22.8 C
Zrenjanin
Friday, July 19, 2024
Naslovna Politika i društvo ĐILAS POSTAO PREDSEDNIK FORMIRANE STRANKE ''SLOBODA I PRAVDA''

ĐILAS POSTAO PREDSEDNIK FORMIRANE STRANKE ”SLOBODA I PRAVDA”

Stranka ”Sloboda i pravda” oformljena je juče, na dan održavanja mitinga SNS u Beogradu, a za predsednika izabran je Dragan Đilas.

Nova stranka nastala je na temelju Zelene ekološke partije- Zeleni koja će uskoro u registru partija biti preimenovana u Stranku slobode i pravde. Uz nju u SSP ušla je i Stefanovićeva Levica Srbije i još desetak pokreta i pojedinaca, saopšteno je.

Đilas je tokom govora istakao da će se novooformljena stranka zalagati za konkretna rešenja, a da će akcenat biti stavljen na ekonomskom razvoju Srbije i na obrazovanju jer ga ne smatraju troškom nego ulaganjem.

On je najavio rešenje za položaj učesnika ratova, osnivanje fonda za majke koje ostaju bez prihoda na duži period, obezbeđivanje bar jednog besplatnog obroka za decu u školama, da svaki roditelj koji ima dete ometeno u razvoju ima bar minimalnu platu – preneo je Tanjug.

U izabranom rukovodstvu SSP su i Borko Stefanović, potpredsednik sa ovlašćenjima zamenika i Marinika Tepić i Dejan Bulatović kao još dva potpredsednika. Izabrano je i 40 članova Predsedništva među kojima su Marko Bastać, predsednik beogradske opštine Stari grad i poslanica Ana Stevanović. Generalni sekretar je Vuk Vučurević – prenose mediji koji su pratili ovaj događaj.

Zamenik predsednika i potpredsednik stranke slobode i pravde Borko Stefanović je izjavio da je ideja vodilja stranke da Srbija neće biti bolja ako svakom čoveku koji ovde živi ne bude bolje. „Mi smo ljudi koji će svojim trudom i radom pokazati da nam je čovek u centru politike“, naveo je Stefanović.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović je naveo da će ova stranka tražiti odgovornost i da će pokušati da spreče vlast da unište ono što je preostalo.

Potpredsednica Tepić Tepić je rekla će se Stranka slobode i pravde zalagati za reviziju lažnih diploma, lustraciju i uvođenje obaveznog srednjoškolskog obrazovanja.

Zrenjaninskoj javnosti još nije poznato ko će biti najistaknutiji članovi ove partije iz našeg grada, o čemu smo pobliže pisali pre više od mesec dana.

ĐILAS OSNIVA STRANKU – RAČUNA NA ZRENJANIN KAO ZNAČAJNO UPORIŠTE

M.M.

Delovi izjavava preuzeti sa insajder.net

Foto: skrinsot Youtube N1info

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...