8 C
Zrenjanin
Thursday, December 2, 2021
Naslovna ZR caffe Desko dobio pet sudskih poziva zbog učešće u protestima protiv izgradnje MHE

Desko dobio pet sudskih poziva zbog učešće u protestima protiv izgradnje MHE

Otvoreno pismo Ruže Helać, autorke dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”, prenosimo vam u celosti:

DESKO, MOŽEŠ TI TO!
Ovde ne važe ni zakoni iz fizike

Juče je država Srbija građaninu Desimiru Stojanovu, u javnosti poznatom kao DESKO, uručila 5 (i slovima pet) sudskih poziva!
Od 5 poziva četiri se odnose na 04. februar 2019. ! Dakle, Desko će 04.02.2019. godine biti na četiri suđenja! O Bože da li se i to može (Bože!): četiri na jednoga u jednome danu?! Kakav svetac takav i tropar! Nije Desko bilo ko: ON JE JUNAK SAVREMENOG DOBA, junak u borbi za vodu i slobodu (žedan čovek nije slobodan čovek)! Naš Desko to može – a što ne bi moglo?! Međutim, ima tu i jedan mali problem: dva poziva na sud su za sud u jednoj opštini a druga dva poziva za sud u drugoj opštini. Dakle, ukoliko naš Desko hoće da ispoštuje pravne zakone moraće da prekrši Zakon iz fizike, koji glasi: Jedno telo ne može biti istovremeno na dva različita mesta.

Sad Desko ima dilemu: Za šta je kazna veća, kad ne poštuješ zakone države ili zakon fizike? Na sud Desko jer pravni sistem je iznad zakona fizike, zdravog razuma i čiste logike!

Čime je to zaslužio naš Desko? Kako mu se posrećilo da ga jedna država tako ozbiljno shvata?!

Desko je problematičan, u to nema sumnje!

Kad dođe policija u selo Rakitu, da štiti investitora koji gradi mini hidrocentralu u sred sela, onda izađe Desko, stane pred bager i recituje na bugarskom…pravda je -naročito – osetljiva na recitovanje. To je provokacija, jer svako normalan zna da se na policiju i investitora ne sme pesmom! Desko recituje i plače, plače za svojom Rakitskom rekom te pokušava umilostiviti policajce i investitora, a oni nisu tu da plaču s Deskom…oni su tu da stave Rakitsku reku u cevi, i tako nekoliko kilometara, a na kraju cevi samo ispadaju evri na bankovni račun investitora…I nikome nije jasno dokle taj Desko misli da plače i ometa radove? Tu vidim i opasnost od toga da investitor dodje na ideju (kao što sam i ja) pa da natera građane Rakite (čiju je reku, put i porodične domove stavio pod hipoteku) da svi plaču i tako da se poveća količina vode u potoku, koji se zove Rakitska reka, kako bi profit od dobijene struje bio veći.

Zna Desko da je u pitanju sukob civilizacija: pendrek protiv pesme, investitor protiv života, jer MINIHIDROCENTRALE NE ZAGAĐUJU REKE ONE IH UBIJAJU (dr Ratko Ristić)!

Ne može se reći da je država surova prema Desku, eto onomad su ga stavili na poligraf i POLIGRAF POČEO DA PLAČE! To je bio krunski dokaz da se s njim ne može pošteno (pridobio i poligraf za borbu protiv gradnje minihidrocentrale).

Desko se mora žrtvovati u ime viših ciljeva! Put u EU je popločan dobrim namerama ali od pločica nedostaju 23 i 24 (valjda) pa Deska treba ugraditi u proces pristupanja kao primer kako se država obračunava s kriminalom – efikasno! Jer…treba suditi, a kome da sudiš kada u ovim opštinama nema kriminala i korupcije…a EU traži vladavinu prava. Da li je bolje osuditi Deska pet puta ili osuditi pet kriminalaca? Gde da nađeš pet kriminalaca?! Nema…zato Desko, ti koji zarađuješ platu sudijama, učini sve da se pojaviš istovremeno u dve opštine na četiri sudska procesa! Da je do mene, ja bih te osudila na streljanje! Znaš li ti Desko koliko sudija, policajaca i poštara (koji ti donose sudske pozive) moraju plaćati napaćeni građani Srbije, zbog toga što voliš da recituješ?!

Čim Desku stignu pozivi za sud građani sakupljaju novac da otkupe Deska od države! Možda Desko ne treba državi ali narodu Desko treba!

Desko, možemo mi to! Desko možeš ti to: jer SVI SMO MI DESKO!

U Pirotu i Babušnici bi bila – da nije Deska – idila!

Zakoni fizike, kao i zakoni prirode, važe i za one koji ih ne znaju!

 

piše: Ruža Helać, autorka dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
overcast clouds
8 ° C
8.1 °
7.8 °
67 %
6.9kmh
99 %
Wed
8 °
Thu
12 °
Fri
11 °
Sat
13 °
Sun
13 °

Popularne vesti

Žitište: Načelnik uprave zbog falsifikata prihvatio dogovor s tužilaštvom, ali ostao na funkciji

Načelnik uprave opštine Žitište Mladen Ajduković uplatio je 100.000 dinara da bi Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo krivičnu prijavu protiv njega zbog falsifikovanja...

IN MEMORIAM: Slaviša Lekić

Novinar, producent i autor brojnih istraživačkih serijala Slaviša Lekić preminuo je u Beogradu. Lekić je rođen 1959. u Kosovskoj Mitrovici. Pisao je za brojne dnevne...

Zrenjanin – Izbori na redu a paketi u sredu: izbori za mesne zajednice

Nisu obavestili svoje komšije-građane da se održavaju izbori, nisu pomenuli reč u javnosti o tome, nisu poželeli da njihove komšije saznaju i učestvuju, nisu...

Bogunović: U Zrenjaninu ima ko da diže ”uzbunu”

Na konferenciji za novinare Građanskog preokreta u Zrenjaninu, sumirani su dosadašnji rezultati projekta “Građanski uzbunjivač” i najavljeni pravci daljeg delovanja udruženja. Miodrag Bogunović, član Upravnog...