0.6 C
Zrenjanin
Wednesday, February 28, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Dan otvorenih vrata na fakultetu “Mihajlo Pupin'' Zrenjanin

Dan otvorenih vrata na fakultetu “Mihajlo Pupin” Zrenjanin

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu organizovao je “otvorena vrata” kako bi se budući studenti informisali o mogućnostima koje ovaj fakultet pruža.

Prodekan za nastavu dr Dijana Karuović zajedno sa studentima fakulteta upoznala je buduće maturante sa studijskim programom, laboratorijom, načinom rada i onim što ova visoko obrazovna ustanova nudi.

Takođe student su pričali o svojim iskustvima iz prakse što se srednjoškolcima posebno svidelo zbog načina rada koji ne podrazumeva samo klasično učenje već i rad na projektima koji mogu biti i međunarodnog karaktera putem radionica.

Takođe predstavljeni su i program studentskih putovanja i razmena što je izazvalo posebnu pažnju kod budućih polaznika. Postoje i studentske stipendije koje student, pored visokog proseka, mogu steći i na druge načine kako i studentski krediti.

Postoji i mogućnost sticanja stipendije putem kompanije NIS koja obezbeđenje zaposlenja u toku ili neposredno nakon završetka studija ili IT kompanijama poput VEGA, Levi 9 ili Consulteer ili nastavak obrazovanja i napredovanje na samom TF „Mihajlo Pupin“.

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ postoje mnogobrojni smerovi do kojih su akreditovani. Neki od njih su – informacione tehnologije, menadžment informacionih tehnologija, informatika i tehnika u obrazovanju, inženjerski menadžment, mašinsko inženjerstvo, odevno inženjerstvo, inženjerstvo zaštite životne sredine, industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa i informacione tehnologije – softversko inženjerstvo kao i nekoliko smerova na master i doktorskim studijama.

IT stručnjaci iz Zrenjanina

Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” možete upisati jedan od najpoželjnijih smerova među mladima na kojem možete naučiti sve o programiranju – informacione tehnologije.

IT sektor je relativno novo polje zanimanja koje se razvija onoliko brzo koliko i sama tehnologija 21.veka. Studenti TF “Mihajlo Pupin” imaju mogućnost sticanja adekvatnog znanja i prakse kroz studije kao i mogućnost zaposlenja u Zrenjaninu.

Prava navala na studije informacionih tehnologija obeležila je upis 2016/17. godine, s toga su kvote za upis 2017/18 godne povećane širom zemlje pa tako i u Zrenjaninu. Upisne kvote za ovaj smer su najveće na fakultetu pa se tako na akademske studije 2017/18 školske godine može upisati 80 brucoša i to na 55 budžetskih ili 25 samofinansirajućih mesta. Na master studije se može upisati 18 studenata dok na samofinansiranju može biti njih 14.

Upis na Zrenjaninski fakultet može znatno smanjiti troškove studenata tog grada ili iz okolnih mesta. Mogućnost zaposlenja, napredak i stalno razvijanje u poslu mogu znatno doprineti pri odluci da je možda baš ovaj smer ono što ste želeli da odaberete u svom daljem školovanju i budućem zanimanju.

 

M.M

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...