22.8 C
Zrenjanin
Tuesday, July 16, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Dan otvorenih vrata na fakultetu “Mihajlo Pupin'' Zrenjanin

Dan otvorenih vrata na fakultetu “Mihajlo Pupin” Zrenjanin

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu organizovao je “otvorena vrata” kako bi se budući studenti informisali o mogućnostima koje ovaj fakultet pruža.

Prodekan za nastavu dr Dijana Karuović zajedno sa studentima fakulteta upoznala je buduće maturante sa studijskim programom, laboratorijom, načinom rada i onim što ova visoko obrazovna ustanova nudi.

Takođe student su pričali o svojim iskustvima iz prakse što se srednjoškolcima posebno svidelo zbog načina rada koji ne podrazumeva samo klasično učenje već i rad na projektima koji mogu biti i međunarodnog karaktera putem radionica.

Takođe predstavljeni su i program studentskih putovanja i razmena što je izazvalo posebnu pažnju kod budućih polaznika. Postoje i studentske stipendije koje student, pored visokog proseka, mogu steći i na druge načine kako i studentski krediti.

Postoji i mogućnost sticanja stipendije putem kompanije NIS koja obezbeđenje zaposlenja u toku ili neposredno nakon završetka studija ili IT kompanijama poput VEGA, Levi 9 ili Consulteer ili nastavak obrazovanja i napredovanje na samom TF „Mihajlo Pupin“.

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ postoje mnogobrojni smerovi do kojih su akreditovani. Neki od njih su – informacione tehnologije, menadžment informacionih tehnologija, informatika i tehnika u obrazovanju, inženjerski menadžment, mašinsko inženjerstvo, odevno inženjerstvo, inženjerstvo zaštite životne sredine, industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa i informacione tehnologije – softversko inženjerstvo kao i nekoliko smerova na master i doktorskim studijama.

IT stručnjaci iz Zrenjanina

Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” možete upisati jedan od najpoželjnijih smerova među mladima na kojem možete naučiti sve o programiranju – informacione tehnologije.

IT sektor je relativno novo polje zanimanja koje se razvija onoliko brzo koliko i sama tehnologija 21.veka. Studenti TF “Mihajlo Pupin” imaju mogućnost sticanja adekvatnog znanja i prakse kroz studije kao i mogućnost zaposlenja u Zrenjaninu.

Prava navala na studije informacionih tehnologija obeležila je upis 2016/17. godine, s toga su kvote za upis 2017/18 godne povećane širom zemlje pa tako i u Zrenjaninu. Upisne kvote za ovaj smer su najveće na fakultetu pa se tako na akademske studije 2017/18 školske godine može upisati 80 brucoša i to na 55 budžetskih ili 25 samofinansirajućih mesta. Na master studije se može upisati 18 studenata dok na samofinansiranju može biti njih 14.

Upis na Zrenjaninski fakultet može znatno smanjiti troškove studenata tog grada ili iz okolnih mesta. Mogućnost zaposlenja, napredak i stalno razvijanje u poslu mogu znatno doprineti pri odluci da je možda baš ovaj smer ono što ste želeli da odaberete u svom daljem školovanju i budućem zanimanju.

 

M.M

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...