26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna Kultura i obrazovanje Dan otvorenih vrata na fakultetu “Mihajlo Pupin'' Zrenjanin

Dan otvorenih vrata na fakultetu “Mihajlo Pupin” Zrenjanin

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu organizovao je “otvorena vrata” kako bi se budući studenti informisali o mogućnostima koje ovaj fakultet pruža.

Prodekan za nastavu dr Dijana Karuović zajedno sa studentima fakulteta upoznala je buduće maturante sa studijskim programom, laboratorijom, načinom rada i onim što ova visoko obrazovna ustanova nudi.

Takođe student su pričali o svojim iskustvima iz prakse što se srednjoškolcima posebno svidelo zbog načina rada koji ne podrazumeva samo klasično učenje već i rad na projektima koji mogu biti i međunarodnog karaktera putem radionica.

Takođe predstavljeni su i program studentskih putovanja i razmena što je izazvalo posebnu pažnju kod budućih polaznika. Postoje i studentske stipendije koje student, pored visokog proseka, mogu steći i na druge načine kako i studentski krediti.

Postoji i mogućnost sticanja stipendije putem kompanije NIS koja obezbeđenje zaposlenja u toku ili neposredno nakon završetka studija ili IT kompanijama poput VEGA, Levi 9 ili Consulteer ili nastavak obrazovanja i napredovanje na samom TF „Mihajlo Pupin“.

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ postoje mnogobrojni smerovi do kojih su akreditovani. Neki od njih su – informacione tehnologije, menadžment informacionih tehnologija, informatika i tehnika u obrazovanju, inženjerski menadžment, mašinsko inženjerstvo, odevno inženjerstvo, inženjerstvo zaštite životne sredine, industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa i informacione tehnologije – softversko inženjerstvo kao i nekoliko smerova na master i doktorskim studijama.

IT stručnjaci iz Zrenjanina

Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” možete upisati jedan od najpoželjnijih smerova među mladima na kojem možete naučiti sve o programiranju – informacione tehnologije.

IT sektor je relativno novo polje zanimanja koje se razvija onoliko brzo koliko i sama tehnologija 21.veka. Studenti TF “Mihajlo Pupin” imaju mogućnost sticanja adekvatnog znanja i prakse kroz studije kao i mogućnost zaposlenja u Zrenjaninu.

Prava navala na studije informacionih tehnologija obeležila je upis 2016/17. godine, s toga su kvote za upis 2017/18 godne povećane širom zemlje pa tako i u Zrenjaninu. Upisne kvote za ovaj smer su najveće na fakultetu pa se tako na akademske studije 2017/18 školske godine može upisati 80 brucoša i to na 55 budžetskih ili 25 samofinansirajućih mesta. Na master studije se može upisati 18 studenata dok na samofinansiranju može biti njih 14.

Upis na Zrenjaninski fakultet može znatno smanjiti troškove studenata tog grada ili iz okolnih mesta. Mogućnost zaposlenja, napredak i stalno razvijanje u poslu mogu znatno doprineti pri odluci da je možda baš ovaj smer ono što ste želeli da odaberete u svom daljem školovanju i budućem zanimanju.

 

M.M

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...