Sunčano i promenjivo oblačno vreme tokom vikenda – vojvorinamereo.rs
14. September 2018.
AKTUELNA ZAPOSLENJA U ZRENJANINU
14. September 2018.

CRVENI KARTON U JAŠI TOMIĆ – vratasporta.rs

Protestno pismo FK Mladost iz Lukićeva

Pročitao sam protestnu notu fudbalskog kluba iz Lukićeva, možete je pročitati i Vi u nastavku, i pomislio koliko je zastrašujuća. Na ovim stranama smo bar stotinu puta definisali sport kao igru i zabavu, a iz saopštenja se da naslutiti da na utakmici koja je u fokusu nije bilo sporta.

Slabost će me navesti da se pravdam, da se ne stavljam ni na stranu Lukićeva, a ni Jaše, ali bih voleo da navedem, zato to i činim, da nisam bio na odigranom meču, da nisam navijač niti jednog fudbalskog kluba zrenjaninskog područja i šire i da se ovo odnosi na saopštenje, posebno na jedan deo istog, u kome se govori o fizičkom napadu igrača domaćeg tima na osamnaestogodišnjeg igrača gostiju. Godine sam namerno naveo jer me je čitajući tekst baš to uznemirilo.

Mladić od 18 godina, koji je uspeo da pređe tu magičnu granicu kad klinci napuštaju sport (gospodin urednik mi je jednom rekao da momci koji preguraju 15 – 16 godina ostaju u sportu) i predaju se cigaretama i alkoholu, je napadnut na utakmici. Tako je bar navedeno. Taj mladić je budućnost, tek punoletan koji još mnogo mora da uči i trči. Za trčanje ćemo lako, ali šta ćemo za učenje? Od koga da uči? Od starijeg kolege iz suparničkog tima koji treba da ga zaštiti, a ne napadne?

U redu, da sad od toga ne pravimo magarca, nisu ljudi sveci, mentalitet i karakter su čudo, sve je to normalno, već da se dotaknemo nenormalnih stvari.

Nenormalno je to što igrač nije isključen, kažnjen sa dvocifrenim brojem utakmica i pretnjom trajnom zabranom igranja. Zbog klinaca iz JašeLukićevaSečnjaZrenjanina… Da shvate da se to ne može i ne sme raditi jer smo zdrava zemlja zdravih ljudi.

Zemlja u kojoj nema, nastavljam se baviti saopštenjem, sms poruka u kojim se dogovara prodaja utakmice, prodaja tog klinca koji trči za loptom pun želje i snova o boljoj budućnosti.

Nije ni saopštenje Lukićeva bajno, onim kravama kosačicama u njemu nije mesto, ali je pohvalno ukoliko žele ovakve stvari prijaviti tužilaštvu jer zaista teško terete pomenute aktere. Tužilaštvo jeste merodavno za istragu povodom optužbi. Želimo da budemo ljudi, reagujmo kao ljudi.

Fudbalski klub Radnički ili članovi Fudbalskog saveza područja Zrenjanin su takođe merodavni da daju svoje viđenje nečega što je trebalo da bude sportska priredba. Ne svađom, ne ni notama kojima je Mladost svirala u saopštenju, već iskrenom željom da se tako nešto ne dešava na ovoj našoj siromašnoj banatskoj pozornici, da se pronađu odgovorni i da primer kako je moguće sportski vaspitati igrače, navijače, fudbalske radnike, pa ćemo vaspitati i sponzore bez kojih nema poboljšanja kvaliteta.

Samo da ne ostane na ovome.

Protestno pismo FK Mladost Lukićevo

FK Mladost iz Lukićeva izražava duboko ogorčenje događajima vezanim za utakmicu 4. kola Područne lige Zrenjanin, koja je odigrana juče u Jaši Tomić između domaćeg FK Radnički i našeg kluba. Naše primedbe se odnose na organizaciju utakmice, ponašanje domaćih igrača i službenih lica.

Organizacija utakmice od strane domaćina bila je ne loša, nego očajna, jer je tokom celog toka meča grupa domaćih navijača provela u ograđenom delu terena, s obzirom na to da teren za igru nije propisno ograđen, u alkoholisanom stanju vređajući, preteći i psujući naše igrače, od kojih je većina duplo mlađa od pomenutih huligana. Na sve to nije reagovao ni glavni sudija Vojislav Krstić, ali ni delegat Ivica Kozina, već su tolerisali, ne samo to već i nekoliko ulazaka domaćina u teren za igru, kao na korzou! Takođe nam nije jasna ni uloga policijskih službenika koji su bili stacionirani kod klupe našeg kluba ne dozvoljavajući kretanje našem treneru, u prostoru koji je za to predviđen. Zato je sloboda kretanja dozvoljena izvesnom Miletu Zarinu iz Jaše Tomić, koji je u nekoliko navrata slobodno ulazio do centra igrališta. O tome naravno nema ni reči u zvaničnom izveštaju sa utakmice, jer ga je sastavljao fudbalski šarlatan Ivica Kozina, poznat po stvarima o kojima ćemo malo kasnije.

Posebna priča je glavni sudija Vojislav Krstić, koji je direktno uticao na rezultat meča, najpre zbog činjenice da nije dosudio dva očigledna kaznena udarca za našu ekipu, a potom i zbog namernog previda udaranja rukom u lice našeg igrača Damjana Gužvića od strane domaćeg igrača Milivoja Stanića, u prekidu igre. Na udaranje mu je ukazao i prvi pomoćni sudija, ali je Krstić, uz sufliranje delegata Kozine, domaćeg igrača samo opomenuo. A udarac u lice je bio toliko očigledan i glasan da je i domaće navijače bilo sramota.

Glavni sudija Krstić se, prema našim saznanjima, o čemu posedujemo dokaze u vidu SMS poruka, danima pre utakmice, u preduzeću u kome radi hvalio da je dobio novac od FK Radničkog Jaša Tomić da bi namestio utakmicu. Iz tog razloga tražimo od organa takmičenja da nam do kraja prvenstva više ne delegira Krstića, koji je očigledno lice kriminogenih namera. Takođe, u narednim danima, obratićemo se MUP-u i tužilaštvu s ciljem podizanja prijave protiv Vojislava Krstića zbog sumnje na krivično delo primanja mita.

Takođe, tražimo i izuzeće delegata – suflera Ivice Kozine, koji je inače, dok je bio fudbalski sudija, oborio dva neslavna rekorda Područne lige Zrenjanin. prvi, jer je dosudio četiri kaznena udarca za jednu ekipu na jednom meču, što do sada nikome nije pošlo za rukom, a drugi jer je isprovocirao najbrži prekid utakmice zbog fizičkog napada na službeno lice.

Zbog svega navedenog, obaveštavamo Vas da ćemo u buduće snimati sve utakmice našeg kluba, i o eventualnim odlukama na našu štetu obaveštavati organe FSS i FSB i slati im materijalne dokaze. Takođe Vas obaveštavamo da više nećemo igrati utakmice na terenima koji ne ispunjavaju propise takmičenja, gde su ograda pijani nasilnici a krave kosačice za travu. Ukoliko se ponovi nekažnjeno šaketanje osamnaestogodišnjaka od strane ocvalih poluigrača kao što je dotični Milivoje Stanić, momentalno ćemo povući ekipu s terena, a o nasilništvu tog tipa izveštavati više organe i medije, pošto u FSP Zrenjanin očigledno nema volje ni hrabrosti da se divlaštvima stane na put.

Izvor – vratasporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *