22.8 C
Zrenjanin
Saturday, June 22, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje "Čitalačka značka" i Međunarodni Dan svetlosti ove nedelje u biblioteci

“Čitalačka značka” i Međunarodni Dan svetlosti ove nedelje u biblioteci

 

Manifestacija “Čitalačka značka”

utorak, 5. jun

9h “Mala čitalačka značka” za predškolce

11h “Velika čitalačka značka” za osnovce

U utorak, 5. juna u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” održaće se završna svečanost manifestacije “Čitalačka značka” i tom prilikom biće proglašeni najuspešniji autori čitalačkih dnevnika, kao i likovnih radova u kategoriji mlađih učesnika.

Svečanost “Male čitalačke značke”, namenjene predškolcima, počinje u 9 časova, a svečanost “Velike čitalačke značke” za učenike osnovnih škola, počinje u 11 časova.

 

Obavezni deo ovogodišnje “Čitalačke značke” iskazan je kroz slogan: “Od čitanja se raste”.

Zadatak svakog učesnika bio je da preporuči vršnjacima knjigu za čitanje. Cilj organizatora manifestacije, zrenjaninske biblioteke, jeste da oslušne čitalački ukus i interesovanja dece, kako bi se kroz zajednički rad bolje i uspešnije promovisalo čitanje.

 

Čitalački dnevnici koje su deca vodila tokom čitave godine dostavljeni su Gradskoj biblioteci do 18. maja 2018. godine.

Ove godine Biblioteci je predato 465 dnevnika iz 35 škola. Sedamnaest odeljenja je osmislilo kreativne kolekcije u kojima su doneli svoje dnevnike.

Ove godine osmišljen je i Blog “Čitalačke značke”, tako da su neki od dnevnika vođeni i u elektronskoj formi.

Izložba svih ovogodišnjih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika biće priređena u čitaonici dečjeg odeljenja, a biblioteka uz podršku Kompanije Gomeks, priprema i veliku izložbu posvećenu ovoj manifestaciji koja traje 35 godina.

 

Međunarodni Dan svetlosti u Zrenjaninu

petak, 8. jun – 19h

 

Zrenjaninska grupa nastavnika prirodnih nauka (NPN grupa) i Astronomsko društvo „Milutin Milanković” iz Zrenjanina u petak, 8. juna 2018. od 19 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” obeležavaju  Međunarodni Dan svetlosti, Zrenjanin 2018.

Program Međunarodnog dana svetlosti otpočinje otvaranjem izložbe fotografija Matije Uglješina Put kroz opasnost, lepotu i beskonačnost svetlosti- Munje, gromovi i Mlečni put, a u ambijentu  izložbe planirana su i predavanja.

Profesor fizike Nemanja Micić, profesor biologije Bojana Molnar i diplomirani astronom Aleksandra Janješ  održaće  predavanja:

Foton – čestica svetlosti, Oko- detektor svetlosti , Detektori svetlosti u astrofizici .

 

Ulaz je slobodan.

 

 

 

 

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...