Tribina „Sećanje na Nebojšu Popova”
19. October 2018.
IZGRADNjA VODOVODNE MREŽE U TOMAŠEVCU
19. October 2018.

AKCIJA DANAS- Postavimo pitanje Ministarstvu preko FB ili Twitter-a

Danas je tačno 6 meseci od kada je završena javna rasprava o Nacrtu izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Tokom rasprave, zajedno smo sa još 1.119 ljudi, koji su bili spremni da brane svoja građanska prava,  poslali naše zahteve odnosno komentare i predloge za ključne promene Nacrta Zakona.

Šest meseci nakon ove javne rasprave, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još nije javno izašlo sa odgovorima da li su komentari i predlozi usvojeni. Takođe, nije objavljen ni novi tekst predlog Nacrta Zakona.

Predlažemo da danas, tačno 6 meseci od završetka javne rasprave, svako od nas javno putem društvenih mreža zatraži od Ministarstva odgovore na pitanja šta se dešava sa Nacrtom Zakona i da li su komentari i predlozi građana usvojeni.

Putem Vašeg Twitter ili Facebook naloga možete postaviti sledeće pitanje nadležnom ministarstvu:

Putem Twitter-a:

Poštovani @MDULS, prošlo je 6 meseci od završetka javne rasprave o Nacrtu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Kada ćete objaviti tekst novog Nacrta Zakona i da li su prihvaćeni komentari i sugestije koje su građani slali? Hvala unapred #Srbijadoinformacija

Putem Facebook-a:

Na FB stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS)https://www.facebook.com/MDULSSrbije/

Poštovani, prošlo je 6 meseci od završetka javne rasprave o Nacrtu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Kada ćete objaviti tekst novog Nacrta izmena i dopuna Zakona i da li su prihvaćeni komentari i sugestije koje su građani slali? Hvala unapred.

Sprečimo državu u nameri da nam oteža uvid u rad javnih institucija! Pozovite i svoje prijatelje da učestvuju u zajedničkoj borbi prava javnosti da zna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *