22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, July 17, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Kulturni centar do 16. novembra

Kulturni centar do 16. novembra

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 16. NOVEMBRA 2017.
– Koncertne aktivnosti, konkursi, filmovi, otvaranje izložbe i tribina –

UTORAK, 7. NOVEMBAR
#TRIBINA
U utorak, 7. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Oktobarska revolucija 1917. – sto godina posle“. Govore: dr Maja Solar – filozof, Ivan Radenković – master filozofije i dr Todor Kuljić – sociolog. Moderator je Miroslav Samardžić. #Tribina počinje u 19 časova.

#DANI FRANCUSKOG FILMA
#CIKLUS: „UDAHNI ŽIVOT“
Francuski institut u Srbiji i Kulturni centar Zrenjanina vas pozivaju da doživite boje, maštu i emocije kojima su ispunjeni filmovi čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora.

SREDA, 8. I ČETVRTAK, 9. NOVEMBAR
#FILM: „POLINA ŽIVI ZA PLES“
U sredu, 8. i četvrtak, 9. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma – Ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Polina živi za ples“/ Polina, danser sa vie . #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.

Sažetak
Polina, danser sa vie (FR, 2016, 108′, comédie dramatique)
Réalisateurs : Valérie Müller, Angelin Preljocaj
„POLINA ŽIVI ZA PLES“ (Francuska, 2016, 108′, komedija/drama)
Režija: Valeri Miler, Angelin Preljocaj
Rusija devedesetih godina. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dodirnuti.

 

 

PETAK, 10. NOVEMBAR
#KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ
Koncert Aleksandre Radović održaće se na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 10. novembra. Pevačica, pop-diva sa velikim brojem muzičkih hitova uz tačno definisan i prepoznatljiv zvuk i vokal predstaviće zrenjaninskoj publici muzičke numere sa najnovijeg albuma i izvesti poznate i uvek rado slušane hitove sa predhodnih CD izdanja. #Koncert počinje u 20 časova. #Cena ulaznice je 1000 dinara. #Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

 

PETAK, 10. NOVEMBAR
#IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13
Godišnja izložba Foto kluba CD13 biće otvorena u petak, 10. novembra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

 

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR
#FILM: „POLOŽI MATURU PEVAJUĆI“
U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma- Ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Položi maturu pevajući“/ Chante ton bac d’abord . #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Sažetak
Chante ton bac d’abord (FR, 2003, 82′, documentaire)
Réalisateur : David André
POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (Francuska, 203, 82′, dokumentarni)
Režija: David Andre
Prvo pevaj na sav glas je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

 

ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR
#KONCERT ANSAMBLA „KOLO“
Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 16. novembra. Nacionalnom ansambl – „Kolo“ se bavi očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnci) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika. Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku, nacionalnih zajednica, sa naših prostora. #Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 a za organizovane posete 250 dinara.

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.
Dobro došli!

 

#INFO PLUS

KONKURS ZA IZLAGANjE U IZLOŽBENOM SALONU
KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA ZA 2018. GODINU

 

Kulturni centar Zrenjanina raspisuje konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2018. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 10. decembra 2017. godine.

Pri predlaganju izložbe za postavku, imati na umu ograničenost izložbenog prostora čije su dimenzije zidova 9 h 9,65 h 7,65 metara, visina 2,80 metara. Takođe, postoji mogućnost postavke radova na šine koje se nalaze na plafonu 9,65 metara h 3 kom.

Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:

– popunjen obrazac prijave na konkurs;
– najviše pet jasno imenovanih fotografija radova koji se predlažu za izložbu, sa naznačenim nazivom, dimenzijama, tehnikom i godinom nastanka;
– po mogućnosti, katalog u elektronskom obliku i najviše tri fotografije sa prethodne postavke izložbe (nije obavezujuće).

Konkursni materijal se može dostaviti, uz naslov – Prijava na konkurs (upišite svoje ime i prezime), isključivo na elektronsku adresu: sandra.banjanin@gmail.com

Nepotpun konkursni materijal neće biti razmatran. Poslate fotografije će biti korišćene za štampani materijal i grafička rešenja za promociju izložbe.

O odabiru izložbi za postavku odlučuje umetnički savet Izložbenog salona Kulturnog centra Zrenjanina. Svi prijavljeni autori će biti obavešteni o rezultatima konkursa putem elektronske pošte do kraja decembra 2017. godine.

Kulturni centar Zrenjanina se obavezuje da postavi izložbu, organizuje otvaranje, medijsku podršku i štampa propratni materijal u skladu sa mogućnostima. Oko detalja svake izložbe pojedinčano, dogovaraće se autor i urednica programa vizuelne umetnosti. Za dodatne informacije pozvati: 064.811.64.60 (Sandra Banjanin).

 

Obrazac za prijavljivanje možete preuzeti na sajtu www.kczr.org

 

LIKOVNI KONKURS 30 SA 30
OTVOREN DO 20. NOVEMBRA

 

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30.
Uslovi konkursa:

 

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja , ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak:
STRAH
U MENI OD MENE
U TEBI OD TEBE
U TEBI OD MENE
U MENI OD TEBE
OD NjIH
OD NAS
STRAHOVANjA
Na svim poljima, i lokalno i globalno, sve više pravimo problema. Izgleda da svet tone u sveopštu propast. Čovek je postao nerazumno biće kojeg se treba plašiti. Bezbroj je razloga za strahovanja. Možda nam pomogne njihovo razotkrivanje i osvešćivanje. Umetnici su to oduvek najbolje radili.
“Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati”.
Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30h30 je međunarodni.
Molimo vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid.
Radovi će biti žirirani.
Dodeliće se tri nagrade.
Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin
Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina
Treća nagrada: prigodan poklon.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2017. god.
Izložba će biti otvorena u decembru 2017. god. u Kulturnom centru Zrenjanina
Radovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2018. god. biti izloženi u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u ArtCENTRU Beograd i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:
Kulturni centar Zrenjanina
Narodne omladine 1
23000 Zrenjanin
Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom.
Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci.
Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

 

Formular/upitnik možete preuzeti na sajtu Kulturnog centra – www.kczr.org

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...