Ciklus francuskog filma
2. July 2018.
Program KCZR do 12.07.2018
2. July 2018.

Projekcije filmova na otvorenom

Zanimljiv filmski program organizuje se u okviru manifestacije “Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti”. Reč je naime o tome, da se svake srede od 22 sata emituju igrani filmovi novije produkcije u Gradskoj bašti – na otvorenom. 

–          Sreda, 4. jul –

Od 22h – prikazuje se igrani film “Ogledalo”/Looking Glass (USA, Kanada, 103’)

Žanr: triler; Režija Tim Hunter; Uloge Nicolas Cage, Robin Tunney, Marc Blucas;

Radnja prati par koji kupuje stari motel u pustinji u potrazi za novim početkom u životu. No, ono što se isprva čini kao savršen beg se brzo pretvara u uzbudljivu avanturu kroz tajanstveni svet kada Rej (Nikolas Kejdž) otkrije dvostruko ogledalo i slučajno svedoči ubistvu. U uvrnutoj igri Rej se mora boriti da sačuva sebe i svoju suprugu od jezive tajne povezane sa motelom i čudnim ljudima koji ga posećuju.

 

–          Sreda, 11. jul – 

Od 22h – projekcija filma: “Burek” (Srbija, Grčka, SAD, 90’)  Žanr: komedija;

Reditelj: Vladan Nikolić; Uloge: Sergej Trifunović, Branislav Trifunović i dr.

“Burek” je komedija koja govori o ekonomskoj krizi. Na veoma originalan i duhovit način, glumci iz Grčke, Srbije, Amerike i sa Kipra, kroz priču predstavljaju svako svoj narod, što i čini srž ovog filma. U svemu tome, svako od tih likova upoznaje nekog novog ko mu menja život a upoznali su se na porciji bureka.

–          Sreda, 18. jul –

Nove avanture Aladina”/Les nouvelles aventures d’Aladin (Francuska, 107’)

Žanr: Komedija; Reditelj: Arthur Benzaquen; Uloge: Kev Adams, Jean-Paual Rouve, Venessa Guide i dr.

Na Badnje veče, dva lopova, Sem i Kalid, obučeni kao Deda Mraz, dolaze u tržni centar sa namerom da ukradu što više stvari. Na prepad ih hvataju deca i da bi se nekako izvukao iz neprilika u kojoj se našao, Sem počinje da im priča improvizovanu verziju bajke o Aladinu.

–          Sreda, 25. jul –

Od 22h – Prikazuje se film: “Gospođica Sloun”/Miss Sloane (SAD, 132’)

Žanr: drama, triler; Režija: John Madden; Uloge: Jessica Chastin, John Lithgoww, Gugu Mbatha-Raw, Mark Strong i dr. U rizičnom svetu moćnih političkih brokera, Elizabet Sloun je najtraženija lobistkinja. Poznata je po svojoj lukavosti i kontinuiranom uspehu, za koji je radial sve što je potrebno. Ali, kada se suoči sa najmoćnijom konkurencijom u karijeri, shvata da cena za pobedu može biti previsoka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *