SINDIKAT RTS ”NEZAVISNOST” UPUTIO PROTESTNO PISMO PREDEDNIKU VUČIĆU
18. April 2019.
ZRENJANINSKI PEDIJATAR U TIMU LEKARA ZA TUŽBU PROTIV ANTIVAKCINAŠA
18. April 2019.

5.453 DIN PLAĆA SVAKI ZAPOSLENI GRAĐANIN SRBIJE ZA DUG U ŠVAJCARCIMA

Vlada Srbije usvojila je “leks specijalis” kako bi se rešio dugogodišnji problem građana zaduženih u švajcarskim francima, a juče u 10 časova ovaj predlog ušao je u Narodnu Skupštinu gde će se o njemu raspravljati do kraja nedelje po hitnom postupku.

“Leks specijalis”je zakon kojim se uređuju posebne oblasti bitne za jedno društvo, a ovim predlogom predviđa se konačno rešenje za 15.785 građana Srbije koji su zaduženi u švajcarcima tako što će preostali iznos duga konvertovati u evre. Od toga će biti otpisano 38 odsto duga, 15 odsto na teret države, a 23 na teret banaka, a kamatna stopa biće ograničena na 3,4 odsto.

Ako Skupština Srbije usvoji predloženi zakon o konverziji stambenih kredita u švajcarskim francima svakog građanina će rešavanje tog problema koštati 5.453 dinara, saopštio je portal Kamatica.

Do te računice se, kako se navodi, dolazi tako što se 11,7 milijardi dinara, koliko će se izdvojiti iz državnog budžeta da bi se bankama namirile obaveza 15.785 građana zaduženih u švajcarcima, podeli sa 2.143.120 zaposlenih građana, koliko ih trenutno ima prema podacima Državne službe za zapošljavanje. Konačan rezultat je 5.453 dinara po građaninu koji savesno plaća porez i puni budžet države, prenela je Kamatica.

Sa ovog potrala takođe navode i da se za isti novac može se kupiti čak 198 aparata za magnetnu rezonancu najvišeg kvaliteta. Za taj novac bi moglo 55 mesta u Srbiji obogatiti grandioznom fontanom kao što je ona na beogradskoj Slaviji.

Izvor – Kamatica

M.M.

 

 

1 Comment

  1. Gradjanin says:

    Nek poduvaju zaduženi švajcarcima da im otpišu dug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *