0.6 C
Zrenjanin
Sunday, March 3, 2024
Naslovna ZR caffe Druga strane medalje 32. Dana piva

Druga strane medalje 32. Dana piva

Zrenjaninski festival piva poznat pod nazivom “ Dani piva”  tradicionalno organizovan po 32. put u srcu ravnice, ostaje sada već drugu nedelju iza nas. Za razliku od proteklih godina, manifestacija piva potrajala je nešto duže, 7 dana. Zrenjaninci su zajedno sa gostima bili u prilici dan duže da uživaju u ispijanju napitka od ječma.

Tokom trajanja i nakon manifestacije medijski prijatelji i pokrovitelji izveštavali su sa lica mesta i moglo se čuti kako su ovo do sada najbolji “ Dani piva “ i po poseti i po programu.

Gradonačelnik i saradnici su pre desetak dana podneli izveštaj i naglasili da je zadržan nivo posećenosti – link o ovoj vesti možete pogledati OVDE 

Portal Z1info, pokušao je objektivno da se pozabavi upravo ovom manifestacijom. U tom pogledu pitali smo raju, kako bi rekao Goran Bregović, da li su sveli račune i koliko su zadovoljni programom i organizacijom.

Mladi Zrenjaninac, učenik završnog razreda srednje škole oduševljen je provodom u protekloj nedelji. Kaže da je bilo dovoljno piva po različitim cenama, da je bilo dobrog provoda sa drugarima i za kraj ostavlja odličnu klopu. Program nije bio toliko bitan jer je došao kako navodi da se provede u dobrom društvu.

Nešto starija generacija, koja je godinama unazad isčekivala poslednju nedelju avgusta, ostavlja drugačiji komentar. U razgovoru za Z1info, tridesetogodišnja Zrenjaninka nije oduševljena. Kaže da je moglo i drugačije. Priznaje da su vremenski uslovi pokvarili i onako solidan utisak, jer po njoj posle nastupa sarajevske grupe “ Bjelo dugme”, “Dani piva “ gotovo da su utihnuli. Prvi dan manifestacije grad je bio pun, a lica sugrađana ozarena, navodi sagovornica. Kako su prolazili dani, dosta je više očekivala od onoga što je ponuđeno. Filharmonija je opravdala poverenje ( po običaju), ali ne i Goran Bregović (Bijelo dugme).  Za razliku od naše sagovornice, njena drugarica je ponela dobro raspoloženje i ništa nije moglo da joj pokvari veče. Za kraj razgovora naša sugrađanka kaže, da je muzički program mogao da bude drugačiji i da je organizacija trebala da pristupi ozbiljnije ako su odlučili da traje manifestacija traje duže.

Ugostitelji grada na Begeju su bili sledeći sagovornici. Smatramo da od njih možemo dosta da saznamo i da su oni potkrpljeni informacijama i činjenicama.

Zakupci štandova sa kojima smo razgovarali, jednom rečju su opisali proteklu manifestaciju kao lošu. Na pitanje da pojasne zašto, odgovaraju da je bilo propusta na sve strane. Smatraju da ne treba širiti, no odrediti manji broj dana i kvalitetnije odabrati muzički sadržaj kako bi se svačiji ukus zadovoljio. Pravila koja su važila za sve ovom prilikom su se odnosila samo za odabrane. Sveli su račune i zapitali se da li će i naredne godine biti učesnici kao i proteklih, ako se nešto ne bude promenilo i pristupilo na daleko ozbiljniji način, jer je u pitanju događaj koji okuplja veliki broj posetilaca i prilika je odlična da se grad ispromoviše, navode ugostitelji.

Sledeći sagovornik je bio sa štanda za prodaju hrane i kaže ”Moji građani nisu imali dovoljno novca da isprate sve dane manifestacije i ja sam to najbolje uvideo prodavajući pljeskavice, kaže roštilj majstor za Z1info. Nije bilo puno posla za nas, krenuli smo sa većim očekivanjima što je i prirodno, ali ne može se protiv stanja koje je opšte poznato. I pored usklađene cene roštilja zarada nije opravdala očekivanja. Sam program nisam bio u prilici da ispratim, kaže sagovornik, no mogli su se čuti razni komentari. Dva sagovornika su istakla da nije fer niti je profesionalno da se čuje muzika sa svakog štanda na Žitnom trgu dok traje program (koncerti). Kažu da su stekli utisak da se nije znalo ko pije a ko plaća.

Do zakupaca štandova sa Trga Slobode, gde su nastupali Bijelo dugme, Zrenjaninska filharmonija, Van Gogh i porodica Rokvić nismo uspeli da dosegnemo, ali u narednom periodu probaćemo da porazgovaramo i sa njima.

POGLEDAJTE REZULTATE ANKETE SA NAĐEG SAJTA kako građani Zrenjanina ocenjuju 32. Dane piva

(prva strana www.z1info)

 

Dani piva su iza nas, vraćamo se svom životu u realnost. Neko dobro trlja ruke, a neko se hvata za glavu. Dosta je toga što je moglo drugačije, a dosta je toga što treba da se nastavi primenjivati. U tom duhu živeli sa nadom da će sledeće godine naš grad zasijati punim sjajem.

M.T

Foto Mirjana Sijan, fejsbuk skrinsot

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...