PRI KRAJU RADOVI NA ARADAČKOJ RASKRSNICI
11. May 2018.
Upotreba toponima na manjinskim jezicima u Vojvodini
12. May 2018.

ZLATNA MILICA MILEKIĆ – VRATASPORTA.RS

Džudisti se proteklog vikenda takmičili na tri fronta, Milica Milekić najzapaženija

Takmičari OJK Proleter MD-a su proteklog vikenda učestvovali na tri takmičarska fronta.

Prvenstvo Vojvodine u Kanjiži

Juniori su nastupili na prvenstvu Vojvodine u Kanjiži koje je bilo i kvalifikaciono za prvenstvo Srbije koje se održava 12. maja u Beogradu. Najbolji rezultat je ostvarila Milica Milekić koja je osvojila šampionsku titulu u kategoriji do 63 kilograma i tako se sa prve pozicije plasirala na državno takmičenje. Pored Milice kvalifikovao se i Mihajlo Vujović, bio je peti u kategoriji do 100 kilograma.

Turnir u Kanjiži za mlađe uzraste

U nedelju je u Kanjiži održan i međunarodni turnir za mlade dečake i devojčice. Na turniru je učestvovalo 210 takmičara iz SrbijeMađarskeRumunije i Slovenije. Članovi sekcija ProleteraMelenci i Partizan, ostvarili su sledeće rezultate –

Dante Kondić – zlato

Nemanja Rajković – zlato

Nemanja Ristić – zlato

Vuk Momirov – bronza

Vuk Bengin – bronza

Aleksandar Rakić – bronza

Evropski kup u Klužu

Dušan Ludoški, najbolji kadet kluba, je učestvovao na Evropskom kupu u Klužu. Turnir je jedan od najmasovnijih i svakako jedan od najkvalitetnijih u sezoni. Nažalost, Dušan nije imao dovoljno sreće jer je, posle uvodnog kola u kojem je bio slobodan, u drugom naišao na odličnog Rumuna, Vlada Topala. Meč je izgubio posle akcije u parteru. Takmičenje je sigurno sjajno iskustvo za našeg džudistu i u budućnosti će imati još mnogo sličnih jakih nadmetanja. Verujemo da je svetla džudo budućnost pred njim.

Izvor – VRATASPORTA.RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *