VREME JE ZA SIGURNU ŠTEDNJU U AIK BANCI
2. November 2018.
Otvoren 26. međunarodni plivački miting ”Gran pri kup Zrenjanina 2018”
2. November 2018.

Zamenica ambasadora Izraela u poseti Zrenjaninu povodom Ciklusa Izraelskog filma

U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina, u saradnji sa ambasadom Izraela u Srbiji, svake srede i četvrtka, u toku novembra, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova prikazuje se ciklus izraelskog filma, a ulaz na projekcije je besplatan.

– Pre početka projekcije publici se obratila Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela u Republici Srbiji, predstavljajući ovaj značajan segment izraelske kulture i film: “Ben Gurion” koji se emitovao na prvoj projekciji. Prisutnima se obratio i Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, izrazio zadovoljstvo  ovogodišnjom saradnjom sa Ambasadom Izraela  u oblasti kulture a u okviru filmskog programa Kulturnog centra.

Početak filmskog ciklusa svečano je sinoć otvorila zamenica ambasadora Izraela u Srbiji Dženi Sedov i predstavila ovaj značajan segment kulturnog stvaralaštva Izraela.
Obraćajući se novinarima, Dženi Sedov je istakla da su ovakvi događaju prilika ne samo za kulturnu saradnju, već i otpočinjanje saradnje na drugim poljima, pre svega ekonomije.
– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da otvorim Ciklus izraelskog filma, to će kroz kutluru i film približiti dva naroda – kazala je ona.
Saša Santovac, zamenik gradonačelnika podsetio je i na jedinu izraelsku privrednu investiciju u našem gradu, Aviv Park koji je, kako je rekao, promenio lice grada i najbolja je preporuka i za druge investitore iz te zemlje da dođu u Zrenjanin.
Direktor Kulturnog centra Goran Marinković izrazio je zadovoljstvo započetom saradnjom te institucije i ambasade. Naveo je da će filmovi u okviru ciklusa izraelskog filma biti emitovani u maloj sali s početkom u 20 časova, a da je ulaz na sve projekcije besplatan.
Sinoć je emitovan prvi film iz ciklusa – “Ben-Gurion”, posvećen osnivaču Izraela Davidu Ben-Gurionu. U nastavku filmskog ciklusa biće prikazano još osam filmova, svake srede i četvrtka do kraja novembra, od 20 časova.
 – Naredne nedelje u sredu, 7. novembra prikazuje se film: “Vatrene ptice”  Režija: Amir Wolf (Izrael, 2015, komedija, drama, 105’) a u četvrtak, 8. novembra film: “Magični čovek”/ Režija: Guy Nattiv, Erez Tadmor (Izrael, 2014, 100’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *