INTERVJU – IVANA GRAOR – vratasporta.rs
6. November 2018.
Recept: Rolat od mlevenog mesa
6. November 2018.

Recept: Rezanci od tikvica sa belim mesom

Potrebno je:

– 1 kašika maslinovog ulja

– 20 kg pilećih prsa

– 1 do 2 češnja belog luka

– 1 manja glavica luka

– 300 g pasirane ili seckane paprike

– 2 srednje tikvice isečene na žilijen

– So, biber

– Sveži ili sušeni bosiljak

Priprema:

1. Najpre iseckajte tikvice na tanke komadiće, a potom svaki komad na trakice (deblje ili tanje) i dobili ste špagete od povrća. Isto tako tikvice možete pretvoriti u trakice i uz pomoć rezača za povrće.

1. U veći, plitki lonac za sos ugrejte ulje, pa dodajte komadiće piletine, so i biber.

2. Piletinu vrlo lagano zapecite (dok ne pobeli) i dodajte iseckani crni i beli luk.

3. Sve zajedno kuvajte dok luk ne omekša i postane proziran pa dodajte papriku.

4. Ostavite da se zakuva i potom smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka oko pet minuta.

5. Dodajte bosiljak, po potrebi još soli i bibera i kuvajte još oko pet do 10 minuta sve dok se sos ne zgusne.

6. Na kraju, u sos ubacite tikvice, pa ih još par minuta prokuvajte dok ne postanu ‘al dente’.

Saveti:

– Špagete možete servirati posipane s malo parmezana i uživajte u ukusnom dijetalnom obroku.

– Špagete od tikvica na ovaj način možete kombinovati sa svim sosevima koje ste dosada pravili uz klasičnu testeninu.

– Umesto da ih odmah ubacite u sos, tikvice možete skuvati posebno u slanoj vodi te servirati prelivene sosom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *