Takmičenje ideja za mlade
13. May 2018.
Maniri „tihih ludaka” – priča našeg sugrađanina
13. May 2018.

Program KCZR u narednih 10 dana

UTORAK, 15. MAJ

#TRIBINA

Tribina – „Voda je zajedničko dobro – posledice privatizacije vodosnabdevanja“ biće održana u utorak, 15. maja u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova. Učestvuju: Tanja Vukša i Miloš Jadžić Baković – sociolozi i Andraš Juhas – filozof. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.

 

 

UTORAK, 15, MAJ

#IZLOŽBA “GRAD U ARHITEKTURI I ARHITEKTURA U GRADU – 18/17 – BEČKEREK I PETROVGRAD I ZRENJANIN – PREDSTAVLJANJE U BEOGRADU –

Oktobra meseca 2017. godine Kulturni centar Zrenjanina je, uz podršku Pokrajinskog sektretarijata za kulturu i informisanje i Grada Zrenjanina, predstavio je izložbu “Grad u arhitekturi i arhitektura u gradu – 18/17 – Bečkerek  I Petrovgrad  I Zrenjanin”. Otvaranju izložbe su  prisustvovali i organizatori Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), koji su prepoznali značaj prezentovanja zrenjaninske moderne u arhitekturi, i uputili poziv za gostovanje naše izložbe na ovogodišnjoj Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture.. Otvaranje izložbe je planirano za 15. maj 2018. godine u beogradskoj galeriji Kolektiv, gde će biti postavljena deset dana.

 

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA), osnovana je 2006. godine sa ciljem promovisanja arhitektonske misli i ideja. Održava  se svake godine u maju. Od prve BINA-e, koja je trajala nedelju dana, do sada , manifestacija  je prerasla u događaje koji traju ceo mesec. Koncipirana je  kroz izložbe, predavanja i šetnje. Internacionalnog je karaktera. Svi događaji su bespatni i dostupni širokoj javnosti .

Pored toga, ove godine, po prvi put, zahvaljujući pomenutoj izložbi, u okviru BINA šetnji, koje privlače izuzetno interesovanje, biće organizaovana šetnja van Beograda. Gosti i posetioci BINA-e iz zemlje i inostranstva, 27. maja, posetiće Zrenjanin. Autorke izložbe istoričar umetnosti – konzervator Vesna Karavida i diplomirani inženjer arhitekture Jelka Đorđević, vodiće goste kroz grad i time napraviti svojevrsnu prezentaciju arhitekture  “na otvorenom”, koja je delom prikazana na izložbi. Takođe, promovišući temu BINA-e  – komunikacije, u okviru šetnje, koju je podržala kompanija Gomex, biće prezentovane i druge značajne građevine, kao što su Gradska kuća, pozorišna sala i dr. Navedenim aktivnostima biće dat doprinos prezentaciji kulturnog nasleđa, kao i razvoju kulturnog turizma u našem gradu.

 O tačnom vremenu – satu otvaranja blagovremeno ćemo Vas obavestiti.

 

 

SUBOTA, 19. MAJ

HORSKI FESTIVAL

 “SLOBODAN BURSAĆ” U NOĆI MUZEJA

Poslednji promotivni koncert pred održavanje petog Horskog festivala “Slobodan Bursać” biće održan u okviru manifestacije “Noć muzeja”. Na koncertu koji će se održati u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin nastupiće hor “Prepodobni Rafailo Banatski” pod dirigentskom palicom Mr Senke Milisavljević.  Vreme održavanja koncerta naknadno će biti objavljeno u okviru informacija Kulturnog centra i objedinjenih najava manifestacije “Noć muzeja”.

 

 

PONEDELJAK, 21. MAJ

#POZORIŠNA KOMEDIJA

“HOTEL 88”

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 21. maja biće izvedena pozorišna komedija “Hotel 88”.  Po motivima komada “Privatni život” N. Kauarda, Staša Koprivica je adaptirala i režirala ovu romantičnu priču koja spaja savremeni teatar i tradicionalu komediju – situacije. Ulogu Ane igra Tamara Krcunović, Marka – Andrija Kuzmanović, Sandre – Anđela Jovanović i Viktora – Vladimir Aleksić. Zaplet počinje kada savršeno romantična situacija odlaska na medeni mesec dva mlada bračna para počinje da se komplikuje činjenicom da su Ana i Marko već bili u braku i da sada sa novim supružnicima odsedaju u istom hotelu. #Predstava počinje u 20 časova. #Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. #Karte se prodaju po ceni od 600, 700 i 800  dinara. #Dodatne informacije o prodaji karata na 566-712.

 

 

PETAK, 25. MAJ

OBELEŽAVANJE JUBILEJA

  • 40 GODINA POSTOJANJA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

U petak, 25. maja Kulturni centar Zrenjanina obeležava 40 godina postojanja. U okviru proslave jubileja predviđen je program obeževanja ovog značajnog datuma kako za samu ustanovu tako i za Zrenjanince i Zrenjaninke koji su  stvarali, negovali, organizovali i odrstali uz kulturni život ove značajne institucije. Detaljan program obeležavanja objavićemo uz najave programa kada se približi datum proslave.

 

 

PETAK, 25. MAJ

#PREDAVANJE O ZDRAVLJU

U Kulturnom centru Zrenjanin  u petak, 25. maja u maloj sali sa početkom u 19. časova, održaće se predavanje sa temom: “Putokaz za opstanak i zdravlje“. Predavač je Akademik, prim.dr med. Boro M.Vujasin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *