Prognoza za narednih 10 dana – vojvodinameteo.rs
9. July 2018.
Održani 35. ”Žetelački dani” u Mužlji (15 fotografija)
9. July 2018.

Potpisani ugovori – pčelarima tri miliona dinara

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, ugovore sa 30 pčelara sa teritorije Grada Zrenjanina na osnovu Konkursa za dodelu sredstava za nabavku pčelinjih društava i košnica, koji je raspisao Grad Zrenjanin.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je program mera za podršku pčelarima, koji je pokrenut prošle godine, naišao na izuzetno interesovanje proizvođača meda, a kako je naveo, iz tog razloga pomoć im je pružena i ove godine.
– Poslednjih godina izdvajamo sredstva za podsticaj naših poljoprivrednika, od prošle godine i za pčelare sa tri miliona dinara, što je iznos opredeljen i ove godine. Vidimo da je interesovanje veće od ponuđenog novca, tako da ćemo ove godine najverovatnije raspisati još jedan konkurs, od dva miliona dinara – rekao je on.
Gradonačelnik je kazao da domaćinstvu – registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, pripada po sto hiljada dinara koje kroz košnice, konkretno, pet košnica u roku od pet godina, vraća gradu, a one će biti deljene, pre svega, mladim poljoprivrednicima.
– To se, očigledno je, pokazalo kao dobro, jer je interesovanje ovako veliko – rekao je još gradonačelnik Janjić.
Zanimljivo je, ukazao je gradonačelnik, to što je među potpisnicima ugovora bilo i mnogo žena, a među njima i nekoliko trudnica.
– Drago mi je što su nosioci gazdinstava žene i mladi ljudi – naglasio je on.
Jedna od njih je i Isidora Ignjatov koja je pčelarstvom počela da se bavi uz supruga, a sredstva koja je dobila uložiće za kupovinu novih košnica. Kazala je da se proizvodnja meda isplati, uz uslov da se taj posao voli.
U ime potpisnika zahvalila se Slađana Marković.
Izvor – zrenjanin.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *