Očišćen prolaz ispod železničke pruge u naselju ”Berbersko”
6. July 2018.
Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas
8. July 2018.

Novi putnički aerodrom u Novom Sadu?

Skupština Novog Sada usvojila je predlog plana za izradu i detaljnu regulaciju aerodroma “Novi Sad – Čenej”. dok bi gradski Zavod za urbanizam trebao da izradi plan koji se odnosi na 148 hektara sportsko-poljoprivrednog aerodroma koji bi trebao postati regionalna vazdušna luka do 2020.godine.
Novosadski aerodrom uključivaće i loukost kompanije, čarter letovu i avio-taksi prevoz putnika, a zadržaće i sadašnju sportsko-poljoprivrednu namenu.

Dragoljub Samardžić, predsednik Aerokluba “Novi Sad”, pod čijom je jurisdikcijom čenejski aerodrom, rekao je za “Blic” da će izgradnja aerodroma biti od velikog značaja posebno za putnike iz vojvodine koji više neće morati da idu u Beograd. Prema Samardžićevim rečima poseban akcenat će biti na turizmu i biznis varijanti, dok se ne izgradi prava regionalna luka.

Ipak, pripreme da se od sportsko-poljoprivrednog aerodroma rodi međunarodi već su počele. Prostorije za carinu i pograničnu policiju, a oni koji budu sletali u Novi Sad moraće da se najave 24 sata ranije kako bi bile obezbedjene potrebne dozvole i kontrole.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *