Program Banatske bajke u toku današnjeg dana
13. June 2018.
Na kraju školske godine – Osvrt na saradnju Narodnog muzeja Zrenjanin i škola
13. June 2018.

Izabran novi potpredsednik DSS-a

Na sednici Glavnog odbora DSS-a, u subotu 09. juna 2018. godine ukazano mi je veliko poverenje i na predlog predsednika Stranke prof.dr Miloša Jovanovića izabran sam za potpredsednika DSS-a.

Nakon dvadeset godina članstva u DSS-u stekao sam neophodno iskustvo, profilisao se i prošao mnoge izazove sa pozicije i vlasti i opozicije. Uvek sam se zalagao, a u skladu sa politikom DSS-a, za objedinjavanje demokratskog i nacionalnog, za poštovanje ljudskih i manjinskih prava, slobode medija, za uređenu pravnu državu, poštovanje i unapređenje multikulturalnosti i multietičnosti, pogotovo u Vojvodini, ali i za očuvanje naše tradicije, kulture, slavne istorije, kao i nacionalnih interesa po svim pitanjima, a pogotovo po pitanju KiM.

U periodu vršenja vlasti, kao zamenik predsednika opštine Žitište, trudio sam se da sve svoje kapacitete i energiju usmerim na razvoj opštine, razvoj njene infrastrukture, privrede, rešavanje socijalnih pitanja. Trudio sam se da pomognem kako lokalnoj zajednici, tako i svakom čoveku ponaosob, jer sam mišljenja da će Srbija biti uređena država, ako se krene od lokala i ako svi lokalni funkcioneri daju svoj maksimalni doprinos za razvoj svoje sredine i svoj posao obavljaju u interesu građana koji su ih i birali.Smatram da ne možemo težiti članstvu u Evropskoj uniji, a istovremeno nismo u mogućnosti da rešimo pitanje neprijatnog mirisa iz kafilerije u Zrenjaninu, da nemamo u 21. veku zdravu pijaću vodu… Takve i slične stvari, lokalni funkcioneri Grada od 100 000 stanovnika ne smeju sebi da dozvole, ali ni sama republička vlast. Zalažem se za poštovanje moralnih normi u politici, za svakodnevni razgovor sa građanima, a ne za otuđenje od naroda. Ne smemo zaboraviti na njihove svakodnevne probleme jer smo došli u situaciju da građani sve manje veruju u političke stranke, sto je opasno po razvoj demokratije i društva, a za to su upravo krivi političari, koji se bahate, bogate na račun naroda i preleću iz stranke u stranku zarad lične koristi. Tome se mora stati na put pre svega promenom zakona o izborima i vraćanjem većinskog umesto proporcionalnog sistema.

U narednom periodu, kao potpredsednik DSS-a, trudiću se da sve svoje ideje i stavove prezentujem na pravi način, da pomognem sa te pozicije i razvoju Zrenjanina i jačanju DSS-a koji je bio i biće moja druga kuća jer smo svi mi u DSS-u na čelu sa prof.dr Milošem Jovanovićem jedna velika porodica.

 

Potpredsednik DSS-a

Zoran Sandić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *