PO STARINSKOM RECEPTU – ORASNICE
12. August 2018.
Portal “Južne vesti” kažnjen milionskim iznosom
12. August 2018.

Humanitarni turnir u basketu posvećen Kosovu i Metohiji – Bagljas 2018

Humanitarni turnir u basketu posvećen Kosovu i Metohiji održaće se na zrenjaninskom naselju Bagljaš, a trajaće od 24. do 26. avgusta. Basketaši če igrati 3 na 3 na košarkaškim terenima na Bulevaru Veljka Vlahovića kod grafita Kosmet je Srbija, a koatizacija po ekipi iznosi 3.000 dinara. Sav prihod koji se ovom prilikom sakupi ićiće kao pomoć ugroženima srpskim porodicama i pravoslavnim svetinjama na Kosovu i Metohiji.

Ideju o humanitarnom turniru pokrenulo je 50 entuzijazista, koji su i sami “odrasli na ovim terenima” i ljubav prema basketu pretočili u inspirativnu akciju. Turnir su takođe podržali i poznati košarkaši koji su svoje prve korake napravili upravo na ovim terenima. Među njima su igrač prvog tima Real Madrida – Dino Radončić koji ističe da mu je uvek drago da se vratim ovde i odigram po koji basket, kao i Dejan Davidovac član KK “Crvena Zvezda” iz Beograda.

Jedan od organizatora humanitarnog turnira, Bojan Matić, rekao je da pored basketa posetioci mogu očekivati i prateći program zabavnog karaktera kao što su hip hop koncerti i crtanje novog grafita.

“Dugo godina na ovim terenima nije održan ni jedan košarkaški turnir pa smo došli na ideju da ovim obnovimo tu tradiciju a humani karakter turnira je samo još jedan od razloga da se prijavi što više ekipa i da bude puno gledalaca na Bagljašu, koji će se svojim donacijama pridružiti pomoći koja je namenjena narodu i manastirima na Kosovu i Metohiji”, rekao je Matić.

FB stranicu možete pogledati OVDE

Nagradni fond će biti objavljen pred početak turnira, a ukoliko želite da se prijavite ili dobijete dodatne informacije možete se obratiti Bojanu Matiću na broj telefona 065/24-59-001.

M.Milošević

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *