Planirana isključenja struje za sredu
14. May 2018.
ZROK VIKEND JE PRED NAMA
15. May 2018.

GIMNAZIJALCI POSETILI GRADSKU UPRAVU

U skopu saradnje Ženske parlamentarne mreže i zrenjaninske Gimnazije,danas je upriličen prijem za učenike 4. razreda ove škole. Njih 17, od čeka je njih 13 sa odličnim uspehom, a njih osmoro su pretendenti na titulu Vukovca, razgovaralo je sa gradonačelnikom, njegovim pomoćnicima i članovima ostalih organa gradske Uprave.

Za koju nedelju oni završavaju svoje srednjoškolsko školovanje, a, kako kažu, većina njih studiraće u Beogradu i Novom Sadu.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, ovom prilikom je istakao da gradska Uprava čini sve kako bi stvorila klimu u kojoj mladi ljudi imaju perspektivu zapošljenja nakon završetka školovanja, te da je cilj da se, ako ne svi, onda velika većina njih, vrati u svoj rodni grad.

Zrenjaninska Gimnazija ima 1070 učenika u 40 odeljenja, 10 maturskih odeljenja u kojima je 253 učenika.

Gimnazijalci su zadovoljni današnjom posetom lokalnoj samoupravi, a kako su bili u mogućnosti da postavljaju pitanja, složili su se oko interesovanja za jednu temu, to je, aktuelna inicijativa za promenu naziva grada. Kažu, zanimala ih je procedura, rokovi, načini… a odgovori koje su dobili, zadovoljili su ih.

Sve maturante očekuje velik i nimalo lak zadatak. Priprema za upise na željene fakultete je u toku, a pre toga, očekuje ih, tradicionalni ples na Trgu Slobode.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *