AKTUELNA ZAPOSLENJA U ZRENJANINU
6. July 2018.
Gradu Zrenjaninu 29,6 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike
6. July 2018.

ČAS PRIRODE I (SPORTSKOG) DRUŠTVA – vratasporta.rs

Povratak u detinjstvo je najlakši na otvorenom, bez tehnologije i interneta

Izvedite se. Ford Tabanusom, biciklom, jašite nešto ili nekog.

Neki ljudi se plaše prirode, neki su lenji, a neke iznervira slika na društvenim mrežama ispod koje piše – mislili ste da su ovo Nijagarini vodopadi -, ali ne, to je potok kraj Kuršumlije, pa se zbog toga razočaraju kad izađu napolje, jer iskreno, fotošop i priroda se razlikuju kao sendvič iz Mekdonaldsa sa tanjira i sa plakata.

Najbitnije je da prihvatiš prirodu. Kad ne voziš polako i oslobođeno, shvatiš da ne može, sve te svrbi, toplo ti je i hladno, žedan si i gladan… Kad prihvatiš prirodu, sve je drugačije. Iskoristiću ponovo Mekdonalds i njihov zdrav sendvič prepun vitamina, minerala, proteina i sarkazma, da kažem da je meni priroda mnogo bolja uživo nego na slikama.

To se trenira. Ako želiš da budeš dobar u prirodi, kao i u sportu, moraš da treniraš. Vožnja biciklom je mnogo lakša ako očvrsne zadnjica i ako se oblikuju noge. Plivanje je mnogo lakše kada naučiš da plivaš, jer kad plivaš dva metra pa počneš da se daviš, ne uživaš baš. Trčanje je posebna priča jer Vas nespremnost može dovesti do toga da zaboravite disati, a ne da mislite na lepote prirode.

Naučićete da slušate, da dišete, da se smirite. Imamo dve dobre biciklističke staze, prema Aradcu i prema Kleku. Od Aradca do izletišta na Tisi imate stari put sa izrazito malo saobraćaja, a iz Kleka možete nastaviti nasipom reke Begej koliko god želite.

Povedite klince!

Izvor – vratasporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *