Razgovor na temu “Kako da osnuješ firmu u Srbiji”
12. April 2018.
PLASTIČNE KESE U MARKETIMA ĆE SE NAPLAĆIVATI PO 2 DINARA
12. April 2018.

Balkanski šampionat u drumskom hodanju u Ečki – otvaranje u subotu

Grad Zrenjanin i mesna zajednica Ečka 14. aprila, u subotu, sa početkom u 13 časova, biće domaćini međunarodnog atletskog takmičenja – Balkanskog šampionata u drumskom hodanju.

Prijave za učešće na ovom šampionatu stigle su iz 9 zemalja, a očekuje se učešće više od 120 takmičara, kao i velikog broja dece iz Zrenjanina i Ečke, koja će se takođe oprobati u drumskom hodanju i upoznati se s tom atletskom disciplinom, zastupljenom i u programu Olimpijskih igara.

Ceremonija svečanog otvaranja šampionata održaće se u 13 časova u ambijentu Kaštela Ečka, a u 13.45 počinje prva trka, za najmlađe, koji će nastupiti na stazi dužine 1 kilometar. Pola časa kasnije, u 14.15 časova, počinje trka omladinki na 5 kilometara.

U 15 časova je start trke u kojoj će se nadmetati omladinci u muškoj i juniori u obe konkurencije, na 10 kilometara. Glavna trka Balkanskog šampionata, u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, na programu je u 16.15 časova, na trasi dužine 20 kilometara. Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje manifestacije je u 18.15 časova, takođe u Kaštelu Ečka.

Drumsko hodanje održava se na sertifikovanoj stazi dužine 1000 metara, koja se proteže uz “Kaštel” i delom u glavnoj ečanskoj ulici, a hodaće se više krugova, u zavisnosti od kategorije učesnika. Zbog takmičenja će za saobraćaj biti zatvorene dve ečanske ulice – Novosadska i ulica Maršala Tita, saopštilo je Javno preduzeće za urbanizam iz Zrenjanina.

Ove ulice za saobraćaj će biti zatvorene u subotu, 14. aprila, a vozači će o tome biti upozoreni saobraćajnom signalizacijom. Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajne signalizacije u vremenu održavanja Balkanskog prvenstva u drumskom hodanju.

Grad Zrenjanin i Atletski klub “Proleter”, koji je tehnički organizator takmičenja, pozivaju sve naše sugrađane, a posebno stanovnike Ečke, da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji i pozdrave učesnike iz 9 zemalja kako to već dolikuje tradicionalno dobrim domaćinima brojnih sportskih manifestacija održanih u našoj sredini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *